EISA AWARDS 2022-2023 Home Theater Display & Video

Με τον προβολέα EH-LS12000B, η Epson φέρνει μια αξιοσημείωτη αναβάθμιση στην «4K Pro UHD» τεχνολογία μετατόπισης pixels και διπλασιάζει την ποιότητα της εικόνας με μια πηγή φωτός λέιζερ που αποδίδει 2700 Lumens τόσο σε λευκό όσο και σε χρώμα, χάρη στη τεχνολογία πάνελ 3LCD. Σε αυτά προστίθεται η επεξεργασία εικόνας 32 bit που βελτιστοποιεί σε πραγματικό χρόνο το χρώμα, την αντίθεση, το HDR και την παρεμβολή των καρέ έως και 120Hz, ενώ υποστηρίζει χρόνους καθυστέρησης κάτω των 20 msec στο gaming έχοντας συμβατότητα σήματος 4K/120Hz. Συνολικά, η Epson κατασκεύασε έναν προβολέα που παρέχει μια αβίαστα ομαλή και 4K κινηματογραφική απόδοση μεγάλης εικόνας. Μάλιστα η εγκατάσταση του είναι παιχνιδάκι χάρη στο ευέλικτο σύστημα μετατόπισης του φακού που διαθέτει. Με μια λέξη: έπος.

 

Η EISA επικροτεί τις gaming ικανότητες του χαριτωμένης κυβικής μορφής προβολέα της BenQ, ο οποίος χρησιμοποιεί ως πηγή φωτός τέσσερα LED για να παρέχει φωτεινότητα 3000 ANSI Lumens από το πιο πρόσφατο DLP τσιπ μετατόπισης pixels, ανάλυσης 4K. Οι gamers θα εκτιμήσουν την προ-ρυθμισμένη επιλογή «Fast Mode», το πλήρες τηλεχειριστήριο και τους χρόνους απόκρισης σχεδόν στα 4 msec για σήμα 1080p/240Hz (και 16 msec για 4K/60Hz), μαζί με τρεις ακόμη gaming βελτιστοποιημένες επιλογές για διαφορετικά είδη παιχνιδιού. Αλλά ο X3000i δεν είναι μόνο για παιχνίδι. Προσφέρει φωτεινή και άψογη αναπαραγωγή ταινιών όπου το χρώμα είναι η ιδιαίτερη δύναμη του, χάρη στην αποκλειστική τεχνολογία CinematicColor της BenQ που παρέχει το 100% της χρωματικής γκάμας του DCI-P3. Το παρεχόμενο Android TV στικ και τα ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία καθιστούν τον X3000i ως ένα πλήρες πακέτο διασκέδασης.

 

Με εντυπωσιακή κυρτή σχεδίαση και φιλική τιμή προς τη τσέπη μας, ο AURA της XGIMI μοιάζει έτοιμος πριν ακόμη τεθεί σε δράση. Ωστόσο, αυτό που μετράει είναι η απόδοση εικόνας αυτού του προβολέα υπέρ κοντινής σκόπευσης (UST). Η υψηλή του φωτεινότητα, από πηγή φωτός λέιζερ, τον καθιστά εξαιρετικό για προβολή κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και αποκαλυπτικό με περιεχόμενο HDR. Εντυπωσιάζουν επίσης το βάθος του μαύρου και η 4K ευκρίνεια εικόνας, όπως και ο γεμάτος, δυνατός ήχος από το ενσωματωμένο ηχητικό σύστημα harman Kardon του AURA. Οι έξυπνες δυνατότητες, που παρέχονται από το λειτουργικό σύστημα Android TV, περιλαμβάνουν όλες τις εφαρμογές υπηρεσιών ροής καθώς και screen mirroring, διασφαλίζοντας ότι αυτός ο υψηλής απόδοσης UST προβολέας ανταποκρίνεται στην υπόσχεσή του για οικιακή διασκέδαση.

 

Όταν δείτε για πρώτη φορά τον κομψό GoPix 1 της Philips, μπορεί να μην καταλάβετε καν ότι πρόκειται για προβολέα, ωστόσο μέσα στο εξαιρετικά λεπτού πάχους και εύκολο στην μεταφορά σασί του βάθους 18 χλστ. υπάρχουν οπτικά συστήματα, DLP τεχνολογία και μια LED πηγή φωτός ικανή να δημιουργεί εικόνες έως και 75 ιντσών (190 εκ.). Είναι σχεδιασμένος για σύνδεση με smartphone, tablet και φορητούς υπολογιστές, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα, με μπαταρία για δύο ώρες αναπαραγωγής βίντεο, συνοδευόμενο από καθαρό ήχο από ένα εσωτερικό σύστημα ηχείων. Η ακρίβεια σκόπευσης της εικόνας υποβοηθείται από ρυθμιστικό εστίασης και από αυτόματη διόρθωση του keystone, ενώ το παρεχόμενο τρίποδο ενθαρρύνει τις προβολής σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Στο πακέτο μαζί με το τηλεχειριστήριο θα βρείτε όλα τα απαραίτητα καλώδια σύνδεσης όπως mini HDMI και USB-C. Ο φορητός προβολέας GoPix 1 είναι μια εξαιρετική λύση για όσους χρειάζονται μεγάλη εικόνα εν κινήσει.

 

Η καλύτερη τηλεόραση OLED της Sony διαθέτει την ολοκαίνουργια τεχνολογία πάνελ QD-OLED, που βασίζεται σε OLED μπλε φωτός και υλικό Quantum Dot για τα χρώματα. Ως αποτέλεσμα, οι απαράμιλλες εικόνες της XR-65A95K προσφέρουν βαθύ μαύρο, έντονα χρώματα και φωτεινότητα πέρα από κάθε προσδοκία, φροντισμένα από τον επεξεργαστή XR της Sony. Το περιεχόμενο παρουσιάζεται υπέροχο και φυσικά αυτό το κορυφαίο μοντέλο είναι έτοιμο για gaming με VRR, ALLM και 4K/120Hz. Το προηγμένο ηχοσύστημα Acoustic Surface Audio+ εδραιώνει την θέση της XR-65A95K ως μιας συσκευής υψηλής τεχνολογίας, παρέχει ήχο 2.2 καναλιών και σύστημα αυτόματης ρύθμισης. Η τηλεόραση είναι βασισμένη στο Google TV (παρέχει πρόσβαση στην υπηρεσία ταινιών BRAVIA CORE), ενώ η παρεχόμενη κάμερα BRAVIA CAM ανάλυσης Full HD επιτρέπει βιντεοσυνομιλίες και πολλές ακόμη δυνατότητες.

 

Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία της, η 65U8HQ της Hisense δημιουργεί εμπειρία επιπέδου ναυαρχίδας όπου βρεθεί. Διαθέτει πάνελ τεχνολογίας Mini LED με Quantum Dot ανάλυσης 4K/120Hz, έχοντας 160 ζώνες τοπικού ελέγχου του φωτός αλλά και αισθητήρα φωτεινότητας που ρυθμίζει με ακρίβεια την απόδοση της εικόνας σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Οι εικόνες αποδίδονται με εξαιρετική φωτεινότητα, κορυφαία κίνηση και μεγάλη γωνία θέασης. Επίσης έχει και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά όπως VRR, FreeSync Premium και ALLM για gaming, υποστηρίζει HDR10+ Adaptive, Dolby Vision IQ και IMAX Enhanced, αλλά και γρήγορη σύνδεση Wi-Fi 6. Το προηγμένο λειτουργικό σύστημα VIDAA U6 της τηλεόρασης παρέχει διαισθητική απεικόνιση των εφαρμογών, δυνατότητα δημιουργίας προφίλ για κάθε μέλος της οικογένειας και είναι γρήγορο στις επιλογές μας. Ο ήχος της, που είναι ισχυρός και Dolby Atmos, πηγάζει από μια σειρά ηχείων 2.1.2 καναλιών. Αυτή είναι μια πραγματικά κορυφαία τηλεόραση από την Hisense.

 

Η TCL συνεχίζει να εξελίσσει τον Mini LED οπίσθιο φωτισμό με τεχνολογία τοπικού ελέγχου του φωτός πολλών ζωνών και η δελεαστικής τιμής 65C835 παρουσιάζει αυτές τις εξελίξεις στην οθόνη της. Αυτή η 4Κ τηλεόραση βασίζεται στο βραβευμένο με EISA περσυνό μοντέλο C825, έχοντας μεγάλη γωνία θέασης και ειδική επιμέλεια κατά των αντανακλάσεων, στοιχεία που αυξάνουν ακόμη περισσότερο την ποιότητα εικόνας. Η εκθαμβωτική φωτεινότητα και η χρωματική απόδοση συνδυάζονται με εξαιρετικά μαύρα και άψογη απόδοση των λεπτομερειών σε σκοτεινές σκηνές κατά τις HDR (με HDR10, HDR10+ ή Dolby Vision IQ) θεάσεις. Υπάρχει πλήρης gaming συμβατότητα και μια βελτιωμένη εμπειρία χρήσης ως Google TV που είναι. Για τον ήχο, η τηλεόραση, είναι εξοπλισμένη μ’ ένα ολόκληρο σύστημα επιμελημένο από την Onkyo που αποδίδει εντυπωσιακά παρά το λεπτό πάχος της. Η TCL με την 65C835 δημιούργησε έναν ακόμη νικητή.

 

Στις τηλεοράσεις που είναι κατάλληλες για gaming η LG πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια. Η OLED42C2 συνεχίζει αυτή την παράδοση, χρησιμοποιεί ένα νέο, μικρότερο πάνελ OLED στις 42 ίντσες που ταιριάζει απόλυτα σε κάθε gaming περιβάλλον. Οι προηγμένες προδιαγραφές των τεσσάρων HDMI της, που περιλαμβάνουν μεταβλητούς ρυθμούς ανανέωσης και συμβατότητα 4K/120Hz, καλωσορίζουν όλους τους κατόχους κονσολών/υπολογιστών. Οι εξαιρετικά χαμηλοί χρόνοι απόκρισης προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και το ειδικό μενού Game Optimizer της τηλεόρασης παρέχει γρήγορη πρόσβαση στις ρυθμίσεις εικόνας εν ώρα παιχνιδιού. Το πάνελ Evo της LG και ο επεξεργαστής α9 Gen5 με AI συνεργάζονται για να αποδώσουν στα γραφικά του παιχνιδιού μια δυναμική, φωτεινή και απίθανη αίσθηση. Προσθέσετε το λειτουργικό σύστημα WebOS, τις δυνατότητες φωνητικού ελέγχου και το κομψό στυλ, η OLED42C2 είναι ακαταμάχητη.

 

Γνωστή και από την Philips ως «The One», αυτή η LCD τηλεόραση των 55 ιντσών με φωτισμό LED ανταποκρίνεται στην πρόκληση να φέρει στο σαλόνι σας διασκέδαση ταινιών, καναλιών και παιχνιδιών σε όλα τα επίπεδα, χωρίς να ζητάει πολλά χρήματα. Πρόκειται για μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με την προκάτοχό της, η 55PUS8807 στοχεύει τους gamers με τη νέα δυνατότητα Game Bar και τις συνδέσεις HDMI 2.1 που διαθέτει, ενώ η ολοκληρωμένη πλατφόρμα Android TV 11 έχει όλες τις εφαρμογές ροών βίντεο και μουσικής. Η αναπαραγωγή 4K HDR (με HDR10+ και Dolby Vision) ενισχύεται από το ζωντανό χρώμα και την υψηλή απόδοση της φωτεινότητας, εντυπωσιάζει ακόμη και σε καλά φωτισμένα δωμάτια. Επιπλέον, η δυνατότητα μεγάλης γωνίας θέασης του πάνελ S-IPS της τηλεόρασης σημαίνει ότι κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να απολαύσει την οθόνη της.

 

Υιοθετώντας πολλές από τις premium τεχνολογίες της η TCL, διατηρώντας παράλληλα μια σοβαρά προσιτή τιμή, η διακριτικής σχεδίασης 55C735 είναι εύκολο να αγαπηθεί αφού είναι μια εξαιρετική επιλογή για ταινίες, παιχνίδια ή απλά για την παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων. Ο συνδυασμός LED πάνελ άμεσου οπίσθιου φωτισμού τεχνολογίας VA και Quantum Dot δημιουργεί μια ανώτερη απόδοση εικόνας, με φυσική παρουσίαση των χρωμάτων και με ουσιαστική αντίθεση, ενώ η δυναμική χαρτογράφηση των τόνων (με Dolby Vision και HDR10+) διασφαλίζει βέλτιστη ποιότητα εικόνας ανεξάρτητα από το περιεχόμενο. Ο ήχος, που έχει επιμεληθεί η Onkyo, είναι ένα άλλο δυνατό στοιχείο, με το Dolby Atmos να επεκτείνει το ηχητικό πεδίο της τηλεόρασης. Πρόκειται για μια Google TV, γεγονός που κάνει την 55C735 να είναι επίσης κορυφαία στην κατηγορία των έξυπνων τηλεοράσεων.

 

Η πρόταση της Philips στην πιο δημοφιλή κατηγορία των OLED τηλεοράσεων είναι η 55OLED807, που προσφέρει επιδόσεις και χαρακτηριστικά που είναι υψηλότερου επιπέδου από την προσιτή τιμή της. Συνδυάζοντας το πιο πρόσφατο, υψηλότερης φωτεινότητας πάνελ «EX» με τον νέας γενιάς υψηλών προδιαγραφών επεξεργαστή P5 της Philips, αυτή η έξυπνα σχεδιασμένη τηλεόραση -με εντυπωσιακό φωτισμό Ambilight και περιστρεφόμενη βάση- αποδίδει ηρωικό επίπεδο μαύρου, εκπληκτικές κορυφώσεις HDR, καθαρή ευκρίνεια 4K και αυθεντικά, ζωντανά χρώματα. Υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σετ επιλογών εικόνας καθώς και ένα αναλυτικό μενού για ρυθμίσεις σε βάθος, ώστε η 55OLED807 να είναι κατάλληλη ακόμη και για τους ειδικούς της εικόνας. Οι συνδέσεις της περιλαμβάνουν δύο εισόδους HDMI με υποστήριξη 120Hz και μεταβλητούς ρυθμούς ανανέωσης (VRR), έτσι ώστε και οι gamers να είναι ευπρόσδεκτοι εδώ.

 

Η ποιότητα ήχου είναι υψηλά στη λίστα των επιθυμιών οποιουδήποτε αγοραστή τηλεόρασης και η Philips την τοποθετεί μπροστά και στο κέντρο στην 65OLED+937. Το ενσωματωμένο ηχητικό σύστημα, σχεδιασμένο από την Bowers & Wilkins, είναι το ιδανικό ταίρι για εκπληκτική απόδοση εικόνας από το υψηλής φωτεινότητας OLED πάνελ επιπέδου «EX Royal» της τηλεόρασης και τον διπλό επεξεργαστή εικόνας P5 AI Dual Picture με Advanced HDR δυνατότητα χαρτογράφησης των τόνων. Η ηχομπάρα, των 5.1.2 καναλιών, ακούγεται γεμάτη και μεγάλη σε ήχο. Υπάρχουν μεγάφωνα που πυροβολούν προς τους πλαϊνούς τοίχους και μεγάφωνα Dolby Atmos που επεκτείνουν το ηχητικό πεδίο. Στο κέντρο είναι τοποθετημένο τουίτερ θόλου από τιτάνιο που αποδίδει απίθανες λεπτομέρειες και σωστά τοποθετημένους διαλόγους, ενώ για τα μπάσα υπάρχει γούφερ 100×65 χιλιοστών που αποδίδει τις χαμηλές με ελεγχόμενο και ουσιαστικό τρόπο. Η σχεδίαση της τηλεόρασης είναι άψογη, για να τοποθετηθεί τόσο σε τοίχο όσο και σε τραπέζι. Σε κάθε περίπτωση η 65OLED+937 είναι μια πανδαισία τόσο για τα μάτια όσο και για τα αυτιά.

Author: Perfect Image

Share This Post On

Απάντηση

Translate »