Projector Lamp Module
Projector Lamp Module

 

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν στην σωστή λειτουργία αλλά και την αύξηση της διάρκειας ζωής της λάμπας του προβολέα σας.

1. Λειτουργήστε τον προβολέα σας σε ένα καθαρό, δροσερό και καλά αεριζόμενο χώρο. Ένα περιβάλλον χωρίς σκόνη θα ήταν ιδανικό.

2. Κρατήστε το-τα φίλτρα αέρα του προβολέα καθαρά. Φραγμένα φίλτρα από σκόνη  ή κλεισμένες εξαγωγές θερμού αέρα του προβολέα μπορούν να προκαλέσουν υπερθέρμανση και κατά συνέπεια μείωση της ζωής της λάμπας.

3. Εάν ο προβολέας είναι τοποθετημένος σε ειδικά διαμορφωμένη οροφή ή βιβλιοθήκη δείτε τις min αποστάσεις που δίνει ο κατασκευαστής στο user manual.

4. Κατά την αντικατάσταση της λάμπας, βεβαιωθείτε ότι η νέα εδράζεται πλήρως και με ασφάλεια. Βιδώστε τις βίδες ασφαλείας με προσοχή και δίχως πίεση.

5. Σε περίπτωση αλλαγής μόνο του «γλόμπου» και όχι το housing επιβάλλεται η χρήση προστατευτικών γαντιών. Η λιπαρότητα που αφήνουν τα χέρια μας αποτελεί κίνδυνο και σαν συνέπεια αυτού  πρόωρη βλάβη της.

6. Σε περίπτωση αλλαγής μόνο του «γλόμπου» και όχι το housing δώστε προσοχή ώστε να είναι σωστά κεντραρισμένη. Λάθος γωνία προκαλεί έντονο hot spot.

7. Γενικά το εσωτερικό της λάμπας είναι πολύ εύθραυστο. Μην μετακινείτε και μην κουνάτε τον προβολέα μέχρι η λάμπα να έχει κρυώσει. Οποιαδήποτε μορφής δόνης μπορεί να προκαλέσει βλάβη υπό μορφή σπασίματος ή ραγίσματος

8. Μην βγάζετε τον προβολέα από το ρεύμα εάν πρώτα δεν σβήσουν οι ανρμηστήρες στο εσωτερικό του προβολέα..

9. Μην ενεργοποιείτε και απενεργοποιείται τον προβολέα συχνά κατά τη διάρκεια παρουσιάσεων. Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τα on / off

10. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή άλλου λόγου, περιμένετε μία ώρα περίπου για την ψύξη της λάμπας και μετά ενεργοποιήστε τον και πάλι.

11. Μετά την αγορά του «δουλέψτε» τον προβολέα σας άμεσα και για σύνολο περίπου 20 ώρων. Αυτές είναι περίπου και οι ώρες που μια ελαττωματική λάμπα θα δείξει την «διάθεσή» της. (Το εάν είναι σε καλή κατάσταση ή ελαττωματική).

E-TORL---Full-lamp
E-TORL
E-TORL---Full-lamp
E-TORL—Full-lamp

 

 

Share.

Perfect Image

6 Σχόλια

  1. Πρι κανα 11αρι χρονια το τοτε htm προτεινε να μην λειτουργει λιγοτερο απο 30 λεπτα και περισοτερο απο 150 λεπτα για να μην συντομοτερα η λαμπα, δεν ξερω κατα ποσο συμφωνεις με αυτο

    • Αργύρη συμφωνώ εν μέρει. Δεν θα αφήσω και την ταινία στην μέση.
      Για τα πρώτα 30 λεπτά με βρίσκει σύμφωνο.

    • οτι θες κανεις, μπορεις να βλεπεις και σερι 3-4 ταινιες σαν ενα γειτονα (αν αντεχεις) προσωπικα περιμενω το μανωλη να μετρησει την λαμπα μου στις 800 (περιπου) ωρες για να δουμε αυτη η τι εχει στην λαμπα ,σε σχεση παντα με αλλους 5000 που καινε κατα το δοκουν

    • Γιώργο θα την δεις κανονικά την ταινία σου. Το άνοιξε κλείσε είναι θέμα

Leave A Reply