LG 47LH9000

LG 47LH9000

LG 47LH9000

Ένα κείμενο και μια αναφορά για τηλεόραση θα έπρεπε να ξεκινά κάπως διαφορετικά και όχι με αναφορά ότι και αυτή διαθέτει τεχνολογία Bluetooth και θύρες USB.

Από την άλλη μια πλήρης αναφορά στην εξωτερική της εμφάνιση  είναι κάτι που όλοι το περιμένουμε. Λιτές γραμμές διαφορετικά χρώματα όμορφη σιλουέτα, δεν θα αποτελέσουν πονοκέφαλο στην επίδοξη διακοσμήτρια του σύγχρονου καθιστικού σας. Παρόλα αυτά παραμένει μια κανονική σιλουέτα και όχι τύπου slim

Όπως όλοι ξέρουμε η εξωτερική ομορφιά είναι κάτι υποκειμενικό ενώ αυτό που πρέπει όλοι να προσέχουμε είναι οι εσωτερικές πτυχές που είναι και οι ποιο ευαίσθητες.

Στην περίπτωση μας στο εσωτερικό της κρύβει local dimming και panel  τεχνολογίας S-IPS. Ο συνδυασμός αυτών των δύο μας δίνει εικόνα πλατιά με μεγάλη γωνία θέασης και σωστό χειρισμό του φωτός. Τέλειος συνδυασμός θα μπορούσε να πει κάποιος.

Και σε αυτήν συναντάμε σάρωση στα 200Hz. Τα 200Hz εν μέρει είναι ψεύτικα δεδομένου ότι τα εκατό είναι δημιουργία αλγόριθμου ενώ τα άλλα εκατό επιτυγχάνονται από την σάρωση του οπίσθιου φωτισμού (Scanning Backlight).

Το panel είναι Full HD δηλαδή ανάλυσης 1920×1080 και μπορεί να διαχειριστεί 25, 30 αλλά και 24fps.

Εργονομικά δεν υπάρχει κανένα παράπονο ενώ το τηλεχειριστήριο είναι εύχρηστο.

Στο πίσω μέρος βρίσκουμε τις εισόδους εξόδους ενώ οι προσωρινές είσοδοι βρίσκονται στην δεξιά πλευρά.

Στο θέμα των συνδέσεων συναντάμε, τρεις θύρες HDMI, δύο scart, μία είσοδο χρωμοδιαφορών (Component), μία D-Sub 15 pin με είσοδο ήχου (mini jack), μία ψηφιακή οπτική έξοδο, μία θύρα RS232 και τέλος την είσοδο της κεραίας

Στο πλάι (δεξιά πλευρά) συναντάμε τις λεγόμενες προσωρινές εισόδους και είναι μια είσοδος HDMI, μία θύρα USB,  υποδοχή για  κάρτες CI, μία είσοδο AV (Composite) και μία έξοδο για ακουστικά.

Στο θέμα της εικόνας βρίσκουμε 8 συνολικά προ-ρυθμίσεις. Έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε τρεις επιλογές θερμοκρασίας όπως και στις περισσότερες τηλεοράσεις της εταιρείας (Ψυχρή-Κανονική-Θερμή), τα φίλτρα θορύβου, την ρύθμιση του TruMotion (off, low, high), του gamma (off, low, high), της ενεργοποίησης του local dimming, του χρωματικού εύρους(color space), και της ρύθμισης του λευκού (gain και offset του RGB). Θα πρέπει να αναφέρω τις δυο μνήμες EXPERT1 & EXPERT2 που είναι για επαγγελματική ρύθμιση. Σε αυτές τις δύο μνήμες ο επίδοξος calibrator έχει μια πλειάδα από ρυθμιστικά που μπορούν να φέρουν το  panel στα όρια του. Μάλιστα είναι η μοναδική εταιρεία που έχει ένα πολύ καλό color management όπως επίσης και μικρομετρική ρύθμιση της κλίμακας του gray scale σε δέκα διαφορετικά σημεία και όχι  μόνο σε δυο όπως συναντάμε στους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Στον τομέα του ήχου  συναντάμε πέντε συνολικά DSP προγράμματα όπως επίσης τις κλασικές ρυθμίσεις  τονικότητας (treble, bass).
Οι δέκτες, αναλογικός και επίγειος ψηφιακός, παρέχουν όλες τις γνώριμες λειτουργίες ανίχνευσης και επεξεργασίας των προγραμμάτων. Ειδικότερα ο επίγειος ψηφιακός δέκτης πρέπει να σημειωθεί ότι παρέχει συμβατότητα τόσο με το MPEG2 όσο και με το MPEG4.

Εντυπώσεις

Η τηλεόραση συνδέθηκε μέσω ψηφιακής σύνδεσης HDMI έχοντας σαν πηγή το Panasonic BDP-80. Το software που χρησιμοποιήθηκε για την μέτρηση και αξιολόγηση της τηλεόρασης ήταν οι δίσκοι της HQV σε μορφή BlueRay, HDVD αλλά και Pal(version1.4) όπως επίσης το HD-DVE αλλά DVE Pal-Pro του Joe Kane όπως ακόμη αυτό του Peter Finzel και της Burosch. Σχετικά με τις μετρήσεις θα σας παραπέμψω στο αντίστοιχο παράθυρο όπου υπάρχει μία πλήρη αναφορά.

Η ανίχνευση καναλιών ολοκληρώθηκε χωρίς πρόβλημα αφού βρέθηκαν όλοι οι σταθμοί που είναι διαθέσιμοι στην περιοχή των δοκιμών μας. Η ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος ήταν από τις καλύτερες που έχουμε συναντήσει και φυσικά αυτό αποτελεί μεγάλο ατού για τους υποψήφιους αγοραστές που θα κάνουν ανάλογη χρήση.

Φυσικά στο τηλεοπτικό σήμα μην το παρακάνετε με τις ρυθμίσεις και αφήστε το preset mode vivid εκτός επιλογών σας μια και φέρνει δραματικά αποτελέσματα στην εικόνα. Επίσης προσοχή θέλει και η επιλογή του dynamic contrast γιατί μπορεί να χαλάσει μέχρι και τα χρώματα. Και μιλώντας για χρώματα χαρακτηρίζονται από καλή ακρίβεια και ζωντάνια ενώ πολύ καλός είναι και ο κορεσμός τους. Η ομοιομορφία του panel κυμαίνεται και αυτή σε πολύ καλά επίπεδα αν και υπάρχει σχετική πτώση φωτεινότητας κοιτάζοντας την από τα πλάγια

Το Truemotion   είναι γενικά πολύ αποδοτικό αν και σε γενικές γραμμές φέρεται σαν αναποφάσιστος που δεν ξέρει εάν θα εφαρμόσει την όποια διόρθωση και εξομάλυνση ή όχι.

Μετά από πολύωρη θέαση μπορώ να πω ότι το true motion θα έρθει σε λίγες μονό περιπτώσεις   σε δύσκολη θέση.

Πολύ καλές επιδόσεις είχαν τόσο ο scaler της  συσκευής όσο και ο αποπλέκτης αυτής αρκεί η επιλογή Real Cinema να είναι ενεργοποιημένη.

Στο σύστημα ήχου το TruSurround το οποίο βοηθά στην μεγέθυνση της ηχητικής μπάντας. Η ποιότητα ήχου κρίνεται γενικά καλή αν και σε υψηλές στάθμες το χαμηλό θέλει προσοχή.

Δεν συνάντησα πρόβλημα με την USB σύνδεση βλέποντας φωτογραφίες και ακούγοντας mp3

Γενικά η LG LH9000 μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις Τα σωστά χρώματα ο μειωμένος θόρυβος είναι μερικά από τα στοιχεία που την κάνουν μια σωστή αγορά στην κατηγορία της.

Μετρήσεις

Στην LG LH9000 μέτρησα ένα χρωματικό τρίγωνο με πρωτεύοντα χρώματα κοντά στο ιδανικό με σήμα SD και με σήμα HD.

Για θέαση ταινιών η επιλογή της θερμοκρασία warm μου έδωσε τα καλύτερα αποτελέσματα με μια θερμοκρασία 6.864Κ. Οι υπόλοιπες επιλογές θερμοκρασίας μετρήθηκαν ως εξής: 9.557K, 8.152Κ. Η καμπύλη του gamma δεν ταυτίστηκε με αυτήν της αναφοράς και μετρήθηκε στο πολύ καλό 1.81. Η ομοιομορφία του panel μετρήθηκε στο 95%.

LG LH900 cie 1931

LG LH9000 cie 1931

LG LH9000 cie 1931 widel

LG LH9000 cie 1931 widel

LG LH9000 gamma

LG LH9000 gamma

LG LH9000 rgb levels

LG LH9000 rgb levels

—————————————————————————————————————————————————

ΥΠΕΡ

– Ευκρίνεια- Λεπτομέρεια

– Χρωματική παλέτα

– Κίνηση

ΚΑΤΑ

– Shadow details

– Επίπεδο στάθμης μαύρου (όχι απόλυτο μάυρο)

Τεχνολογία: LCD

Φωτεινότητα (κατασκευαστή): 500cd/m2

Λόγος Αντίθεσης: 5.000.000:1 Dynamic

Θύρες : HDMI x 4, SCART , Composite RCA /S-Video Mini Din, Component RCA, ,RS232C, Digital Audio (Optical)

Διαστάσεις : 1179 x 780,6 x 105,9 εκ (ΥxΠxΒ) χωρίς βάση

Βάρος :23.5 κιλά χωρίς βάση 27.3 κιλά με βάση

Αντιπρόσωπος LG HELLAS

Author: Perfect Image

Share This Post On

Απάντηση

Translate »