Η Sony ανακοίνωσε ότι η premium τηλεόραση της, A95L, μοντέλο  του 2023 με οθόνη QD OLED θα είναι και αυτή εφοδιασμένη με τις νέες αποκλειστικές λειτουργίες των μοντέλων του 2024. Αυτά περιλαμβάνουν Voice Zoom 3 και Prime Video Calibrated Mode. 

Η A95L θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη στα καταστήματα μαζί με τις άλλες σειρές από το 2022 το 2023 και μαζί με την τηλεόραση Sony Bravia 9 4K Mini LED, που αντιπροσωπεύει τη νέα αιχμή του δόρατος της φετινής σειράς.

Η A95L δεν ήταν μόνο η πρώτη τηλεόραση QD-OLED της Sony, αλλά και η πρώτη συσκευή που εξοπλίστηκε με το νέο Cognitive Processor XR (MediaTek Pentonic 1000). Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που μια τηλεόραση από το 2023 λαμβάνει τις νέες αυτές λειτουργίες ενώ τα άλλα μοντέλα του περασμένου έτους όχι.

Το Voice Zoom 3 βελτιστοποιεί τους διαλόγους

Τα νέα χαρακτηριστικά είναι το νέο Voice Zoom 3 και το Prime Video Calibrated Mode. Το Voice Zoom 3 είναι ένας αλγόριθμος με τεχνητή νοημοσύνη που αναγνωρίζει τον διάλογο και την ομιλία μέσα στη ροή ήχου και μπορεί να τον παραμετροποίηση μεμονωμένα από το υπόλοιπο ηχητικό τοπίο. Σύμφωνα με τις αρχικές κριτικές του Τύπου, αυτή η δυνατότητα  προσφέρει πραγματικά πειστικά αποτελέσματα αυξάνοντας ή μειώνοντας την θέση του ήχου στην οθόνη  και τον όγκο του διαλόγου. Όχι όπως άλλοι αλγόριθμοι βελτίωσης διαλόγου, οι οποίοι φαίνεται να αυξάνουν ή να μειώνουν μόνο τις συχνότητες στις οποίες κινούνται οι περισσότερες φωνές.

Prime Video Calibrated Mode

Η λειτουργία Prime Video Calibrated Mode είναι, όπως υποδηλώνει το όνομα, μια λειτουργία εικόνας που έχει σχεδιαστεί για περιεχόμενο από την πλατφόρμα ροής Prime Video. Αυτό προσαρμόζει τις ρυθμίσεις εικόνας ανάλογα με το είδος και τις τεχνικές δυνατότητες της τηλεόρασης. Για παράδειγμα, η λειτουργία εικόνας διαφοροποιεί τις ταινίες, τις σειρές, τα αθλήματα και έχει επίσης οκτώ προκαθορισμένες λειτουργίες εικόνας που εμφανίζονται ανάλογα με το μοντέλο της τηλεόρασης (LCD, mini-LED, OLED). Ενώ στις ταινίες και τις σειρές δίνεται προσοχή σε μια αναπαράσταση που είναι πολύ κοντά στις δημιουργικές ιδέες των παραγωγών, στα ζωντανά αθλήματα, για παράδειγμα, η φωτεινότητα και η αντίθεση αυξάνονται.

Η Prime Video Calibrated Mode λειτουργεί με περιεχόμενο εικόνας SDR και HDR10 και προορίζεται ακόμη και για χρήση των αισθητήρων χρώματος και φωτεινότητας που είναι ενσωματωμένοι στις τηλεοράσεις Bravia. Η φωτεινότητα της εικόνας και η θερμοκρασία χρώματος προσαρμόζονται επιπλέον ανάλογα με το φως του περιβάλλοντος, όπως με Dolby Vision IQ ή HDR10+ Adaptive.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα είναι διαθέσιμη η ενημέρωση υλικολογισμικού για την Sony A95L. Είναι πιθανό ότι αυτό θα διανεμηθεί μόνο μετά την κυκλοφορία των μοντέλων του 2024. Τα νέα μοντέλα πιθανότατα δεν θα υποστηρίζουν τη λειτουργία Prime Video Calibrated Mode ex works και θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη νέα δυνατότητα μόνο μετά από ενημέρωση υλικολογισμικού.

Share.

Perfect Image

Leave A Reply