Η D&M Holdings (Marantz, Denon, Polk Audio, Boston Acoustics) θα κυκλοφορήσει το ηχείο “ES90” ως νέο ηχείο ATMOS για την σειρά Signature Elite. Η τιμή υπολογίζεται στα 450 ευρώ το ζευγάρι. Και θα κυκλοφορήσει σε δυο χρωματισμούς, μαύρο και καφέ.
Εκτός από την επίσημη πιστοποίηση για Dolby Atmos, υποστηρίζει και DTS:X.

Εξοπλισμένο με βάση από καουτσούκ στο κάτω μέρος, μπορεί να τοποθετηθεί εφαρμόζοντας τέλεια στο επάνω μέρος των στρογγυλών ηχείων “ES55” και “ES60”. Αν και είναι δυνατή η εγκατάσταση, τα “ES90” είναι μεγαλύτερα, επομένως τα μικρά ηχεία ES15 και ES50 δεν είναι συμβατά. Επίσης δεν υποστηρίζει επιτοίχια τοποθέτηση.

Χρησιμοποιεί την ίδια μονάδα με τη σειρά Signature Elite. Χρησιμοποιώντας μια μονάδα χαμηλών διαμέτρου 13 cm και ένα τουίτερ Terylendome 2,5 cm, είναι δυνατό να δημιουργήσει ένα ήχο που θα καθηλώσει τον ακροατή. Η σχεδίαση του είναι ακουστικής ανάρτησης και έχει σύνθετη αντίσταση 4Ω.

Το τμήμα του tweeter είναι εξοπλισμένο με έναν waveguide από ρητίνη ενισχυμένη με ίνες γυαλιού.

Το γούφερ 13 cm χρησιμοποιεί κώνο πολυπροπυλενίου ενισχυμένο με mica-reinforced. Η συχνότητα crossover είναι 2.200 Hz. Η απόκριση συχνότητας είναι 52Hz έως 40kHz (-10dB), 142Hz έως 26kHz (-3dB).

Σύμφωνα με τον senior sound master της D&M, “Ryuichi Sawada”, το περίβλημα έχει μια γραμμική δομή φάσης στην οποία είναι ευθυγραμμισμένα τα πηνία φωνής του τουίτερ και του γούφερ, γεγονός που συμβάλλει επίσης στη βελτιωμένη ποιότητα ήχου. Οι εξωτερικές διαστάσεις είναι 189 x 306 x 186 mm (πλάτος x βάθος x ύψος), και το βάρος είναι 3,8 κιλά.

Share.

Perfect Image

Leave A Reply