Η Philips αποκάλυψε γιατί δεν ενδιαφέρεται να εισέλθει στην αγορά της τηλεόρασης 100 ιντσών στο άμεσο μέλλον.

Ο ανώτερος διευθυντής στρατηγικής και σχεδιασμού προϊόντων της Philips, Danny Tack, εξήγησε ότι η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται να κυκλοφορήσει μια τηλεόραση 100 ιντσών κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο What Hi-Fi? σε μια εκδήλωση τύπου στη Βαρκελώνη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο κ. Danny Tack είπε ότι ο κύριος λόγος είναι το κόστος κατασκευής μιας τηλεόρασης 100 ιντσών, η αγορά είναι τόσο μικρή και η Philips δεν βλέπει κανένα λόγο να εισέλθει σε αυτήν.

Παρά την τρέχουσα έλλειψη ενδιαφέροντος της εταιρείας, ο κ. Danny Tack δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Philips να κυκλοφορήσει τελικά μια TV 100 ιντσών, επιβεβαιώνοντας ότι η εταιρεία πειραματίζεται με την τεχνολογία Micro LED, αλλά μόνο σε εργαστηριακές συνθήκες.

Η τεχνολογία είναι ήδη διαθέσιμη στους καταναλωτές, αν και μόνο σε εκείνους με τεράστια σπίτια και προϋπολογισμούς – το μικρότερο και φθηνότερο μοντέλο που κυκλοφόρησε μέχρι στιγμής είναι η τηλεόραση Magnit 118 ιντσών της LG , η οποία κοστίζει εκπληκτικά $237.000 (περίπου €222.000).

Τα νέα έρχονται σε μια περίοδο άνθησης για τηλεοράσεις 100 ιντσών με τις Samsung, Hisense, Sony και TCL να λανσάρουν επίσης νέα σετ 100 ιντσών στο εγγύς μέλλον. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά χρησιμοποιούν πάνελ Mini LED αντί Micro LED. Το Mini LED είναι μια ανταγωνιστική τεχνολογία πάνελ τηλεόρασης που, παρά τις ομοιότητες στην ονομασία, λειτουργεί διαφορετικά από το Micro LED επειδή περιλαμβάνει οπίσθιο φωτισμό (το στοιχείο Mini LED) και δεν εκπέμπεται από τον εαυτό του όπως τα Micro LED και OLED.

Πηγή «What Hi-Fi»

Share.

Perfect Image

Leave A Reply