Η Kosmas HiFi ανακοίνωσε την  αντιπροσωπευση της εγγλέζικη Vertere που κατασκευάζει πικάπ, βραχίονες, phono stage και αξεσουάρ.

Vertere Acoustics – Our Philosophy

 

 

 

Όταν στοχεύετε να αναπαράγετε την πολυπλοκότητα της μουσικής, είναι πολύ εύκολο να εισάγετε ακόμα μεγαλύτερη περιπλοκή στη μηχανική του εξοπλισμού ήχου, τοποθετώντας ένα στοιχείο για να λύσετε τα προβλήματα ενός άλλου έως ότου ολόκληρος ο σχεδιασμός κλιμακωθεί σε κάτι τρομερά περίπλοκο – και ακριβό!

Αυτός δεν είναι ο τρόπος Vertere: αντιμετωπίζοντας όλο το πρόβλημα με δεκαετίες εμπειρίας ήχου και μηχανολογίας, καθώς και στενή συνεργασία με τη βιομηχανία ηχογράφησης και mastering, κάνουμε ένα βήμα πίσω, ρίχνουμε μια μακρά ματιά στα βασικά και αναζητούμε απλές, κομψές λύσεις .

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια απλή φιλοσοφία «λιγότερο είναι περισσότερο», αλλά προτιμούμε να το δούμε με αυτόν τον τρόπο: ο καλύτερος εξοπλισμός ήχου δεν πρέπει να προσθέτει τίποτα στην αρχική ηχογράφηση. Μάλλον θα πρέπει να το επηρεάζει όσο το δυνατόν λιγότερο. φέρνοντας τον ακροατή όλο και πιο κοντά σε αυτό που ήθελε να ακούσει ο καλλιτέχνης, ο παραγωγός και ο κύριος μηχανικός.

Συνεργαζόμενοι με επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας, έχουμε πρόσβαση σε κορυφαίες κασέτες και οξικά άλατα που κατασκευάζονται στην παραγωγή δίσκων και μπορούμε να συγκρίνουμε τον τρόπο που τα άκουσαν οι μηχανικοί με τον τρόπο που ακούγονται στα πικάπ μας και μέσω των καλωδίων μας. Μαθαίνουμε συνεχώς για το πώς αναμειγνύονται, κυριαρχούν, κόβονται και πιέζονται οι δίσκοι και εφαρμόζουμε αυτή τη γνώση στον τρόπο που σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε προϊόντα Vertere.

Τα θεμελιώδη στοιχεία ενός πικάπ είναι σχεδόν άψογα, καθώς ένα ρεκόρ πρέπει να περιστρέφεται με μια ορισμένη ταχύτητα και η γραφίδα πρέπει να ακολουθεί το αυλάκι και να επιτρέπει στο φυσίγγιο να μετατρέπει τους κυματισμούς του σε ηλεκτρικά σήματα με κυριολεκτικά μικροσκοπική ακρίβεια . Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή αυτά είναι τα βασικά, αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να τα επιτύχουμε – γι’ αυτό κοιτάζουμε πολύ προσεκτικά, εφαρμόζουμε τον τρόπο σκέψης μας «μην κάνετε κακό» και προσπαθούμε να αναπτύξουμε απλούστερους, περισσότερους καινοτόμες λύσεις.

Γι’ αυτό θα βρείτε τα πικάπ μας να φαίνονται διαφορετικά, τόσο εξωτερικά όσο και σε ορισμένες από τις μηχανολογικές λύσεις που πιθανότατα δεν θα δείτε ποτέ. Το θέμα είναι να απογυμνωθεί η μηχανική σε εκείνα τα βασικά στοιχεία που καθορίζουν την ουσία του πώς λειτουργεί ένα πικάπ – από την επανεξέταση του τρόπου με τον οποίο ένα φυσίγγιο αντλεί την ενέργειά του έως τη διασφάλιση ότι εξάγει τις μέγιστες πληροφορίες από ένα αυλάκι που προσπαθεί να το βγάλει εκτός τροχιάς πάνω από χίλιες φορές το εκατοστό. Οπότε, ναι, ο τρόπος που σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε τα προϊόντα μας είναι μοναδικός, αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με το να τραβούν τα βλέμματα (αν και πρέπει να παραδεχτούμε ότι φαίνονται αρκετά καλά): ελπίζουμε να βρείτε ότι έχουν και την απόδοση και τον ήχο εξίσου μοναδικά, απλά φέρνοντάς σας ακόμη περισσότερη μουσική.

Touraj Moghaddam, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος

ΔΙΑΘΕΣΗ:

Kosmas HiFi Τηλ: 2103828281

Share.

Perfect Image

Leave A Reply