OnePlus QLED TV Q1 και Q1 Pro

ONE PLUS TV

 

Εκτενείς πληροφορίες σχετικά με την νέα OnePlus QLED TV Q1 και Q1 Pro έκαναν την εμφάνιση τους στο internet. Ο δικτυακός τόπος 247techie.in όχι μόνο δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες, αλλά και λεπτομερείς προδιαγραφές για το OnePlus Q1.

Η OnePlus κάνει το ντεμπούτο της τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία επέλεξε την ινδική αγορά για την πρεμιέρα. Η επέκταση σε άλλες, σημαντικές αγορές  όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία ή η Γερμανία είναι κάτι που θα γίνει άμεσα ίσως και μέσα στον χρόνο.

Έχει αναφερθεί ότι οι OnePlus TV Q1 και Q1 Pro θα διατίθενται σε μεγέθη από 43 έως 75 ίντσες. Για την πρεμιέρα, ο κινέζος κατασκευαστής επικεντρώνεται πρώτα στο πιο δημοφιλές μέγεθος της αγοράς με διαγώνιο 55 ίντσες (140 cm). Η οθόνη θα έχει ανάλυση UHD δηλαδή 3.840 x 2.160 pixels με ρυθμό ανανέωσης 100 Hz.  Μιλάμε για μια τηλεόραση QLED και θα φορά panel δανεισμένο από την Samsung. Ανάλογα με το μέγεθός της, η οθόνη θα διαθέτει άμεσο οπίσθιο φωτισμό LED με έως και 90 ζώνες φωτισμού και σταθερή γωνία θέασης 178 °. Οι μορφές HDR HDR10 και Dolby Vision θα υποστηρίζονται όχι όμως HLG (Hybrid-Log Gamma) το οποίο μάλλον θα ενσωματωθεί για τα μοντέλα της Ευρωπαϊκής αγοράς.

OnePlus TV Q1 Pro με ήχο 6.2

Οι παραλλαγές Q1 και Q1 Pro διαφέρουν μόνο στον εξοπλισμό ήχου. Ενώ η Q1 TV είναι εξοπλισμένη με ενσωματωμένα ηχεία 20 watts, η Q1 TV Pro θα είναι εξοπλισμένη με σύστημα ήχου 50 watt με 8 ηχεία . Στην τελευταία περίπτωση, τα υπογούφερ είναι εγκατεστημένα απευθείας στο πλαίσιο της τηλεόρασης, ενώ τα tweeters και midrange είναι τοποθετημένα σε ένα soundbar. Και τα δύο μοντέλα τηλεόρασης υποστηρίζουν το Dolby Digital καθώς και το Dolby Atmos. Η μορφή του 3D ήχου είναι πιθανότατα μόνο προσομοίωση.

ONE PLUS TV

Το OxygenOS βασίζεται στο Android TV

Ως επεξεργαστής, κάνουν χρήση τον  Mediatek MT5670 με μνήμη 2,5 GB. Επιπλέον, το μοντέλο διαθέτει εσωτερική μνήμη 16 GB. Ο χώρος αποθήκευσης μπορεί επίσης να επεκταθεί μέσω εξωτερικών μέσων αποθήκευσης (USB). Η επεξεργασία της εικόνας αναλαμβάνεται από το OnePlus που αναπτύχθηκε, αφιερωμένο στο “Gamma Color Magic Imaging Processor” .

Το λειτουργικό σύστημα της OnePlus TV Q1 βασίζεται στην τελευταία έκδοση του Android TV (9,0 Pie) και είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της εταιρείας με το oxygenOS TV “Skin”.  Το σύστημα παρέχει υποστήριξη για το Google Chromecast, το Amazon Prime Video και το Netflix. Χάρις στον ενσωματωμένο κωδικοποιητή HEVC (h.265) και VP9 , το περιεχόμενο 4K δεν θα αποτελέσει πρόβλημα. Επίσης, η εφαρμογή Youtube υποστηρίζει 4K / HDR.

Από πλευράς εισόδων υπάρχουν τρεις εισόδους HDMI 2.0 (HDCP 2.2) , μία με ARC , δύο είσοδοι USB, μια θύρα Ethernet, μία S / PDIF και μια αναλογική έξοδος ήχου Το τηλεχειριστήριο θυμίζει λίγο το τηλεχειριστήριο της Apple. Ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο επιτρέπει να ελέξουμε την τηλεόραση χρησιμοποιώντας το Google Assistant . Η υποστήριξη για το Amazon Alexa δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Υπάρχει ένα κουμπί για το Prime Video στο τηλεχειριστήριο. Το OnePlus RV φορτίζεται εξ αποστάσεως μέσω USB Type C.

Το OnePlus TV Q1 και το Q1 Pro θα κυκλοφορήσουν στην Ινδία στα τέλη Σεπτεμβρίου 2019 . Η τιμή για το μοντέλο των 55 ιντσών θα πρέπει να είναι ίση με 899 ευρώ .

Author: Perfect Image

Share This Post On

Απάντηση

Translate »