JVC DLA-NX9 με τεχνολογία 8K e-shift , DLA-N7 & DLA-N5 με native 4K

 

Από την Lec Hellas A.Ε. λάβαμε το κάτωθι δελτίο τύπου που αφορά τα νέα μοντέλα της JVC.

Η JVC ανακοίνωσε μία εντελώς νέα σειρά τριών προβολέων D-ILA που περιλαμβάνουν νέα Native 4K D-ILA πάνελ. Τον DLA-NX9 που είναι ο πρώτος παγκοσμίως 8K e-shift home theater προβολέας και δύο Native 4K μοντέλα τα DLA-N7 και DLA-N5. Η διάθεσή τους στην Ελλάδα θα ξεκινήσει προς το τέλος του Οκτωβρίου .

Ο προβολέας DLA-NX9 συνδυάζοντας τεχνολογία 8K e-shift καθώς και υψηλής ανάλυσης γυάλινο φακό διαμέτρου 100mm, προσφέρει εικόνες 8K με ανάλυση κατά πολύ υψηλότερη του 4K που ανταγωνίζεται την πραγματικότητα ακόμη και σε μεγάλες οθόνες. Επιπρόσθετα οι DLA-N7 και DLA-N5 περιλαμβάνουν το νεότατο 4K D-ILA πάνελ καθώς και γυάλινο φακό διαμέτρου 65mm με αποτέλεσμα την αναπαραγωγή πολύ ομαλών εικόνων ανάλυσης 4K που ανταποκρίνονται απόλυτα στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς για εικόνα υψηλής ανάλυσης.

 

Μοντέλο Περιγραφή Διαθέσιμο χρώμα
DLA-NX9 Παγκοσμίως πρώτος 8K e-shift

Home Theater προβολέας

Μαύρο
DLA-N7 Native 4K

Home Theater προβολέας

Μαύρο
DLA-N5 Native 4K

Home Theater προβολέας

Μαύρο ή Λευκό

 

 

<Γενικά>

Το 2016, η JVC λάνσαρε το κορυφαίο μοντέλο DLA-Z1 το οποίο είναι εξοπλισμένο με το 4K D-ILA πάνελ μεγέθους 0.69 ιντσών, το οποίο έχει λάβει μεγάλη φήμη για την εικόνα υψηλής ευκρίνειας. Ταυτόχρονα το υλικό 4K όπως UHD Blu-ray, 4K streaming καθώς και 4K broadcasting συνεχώς αυξάνεται όπως και η αντίστοιχη ζήτηση. Κάτω από αυτές τις καταστάσεις η JVC λανσάρει μία νέα σειρά D-ILA προβολέων που ενσωματώνουν το νεότατο 0.69-inch Native 4K D-ILA πάνελ το οποίο παρέχει εικόνα υψηλής ευκρίνειας.

Ο DLA-NX9 είναι εξοπλισμένος με τεχνολογία 8K e-shift και είναι ο πρώτος στον κόσμο home theater projector προβολέας που απεικονίζει 8K *. Εκτός από τις λεπτομερείς εικόνες που ξεπερνούν το 4K, συνδυάζει επίσης υψηλή φωτεινότητα, υψηλή αντίθεση, ευρεία γκάμα χρωμάτων και δημιουργεί εικόνες που είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από ποτέ. Ο DLA-N7 είναι ένα native 4K μοντέλο υψηλής ποιότητας με πλεονεκτήματα την υψηλή αντίθεση και την εξαιρετική αναπαραγωγή χρωμάτων μαζί με την ανάλυση 4K και απευθύνεται σε χρήστες που απαιτούν την υψηλότερη ποιότητα στην αναπαραγωγή ταινιών.

Ο DLA-N5 είναι ένα μοντέλο που σας επιτρέπει να απολαύσετε υλικό τελευταίας τεχνολογίας όπως 4K HDR με μεγάλη ευκολία που διατίθεται και σε λευκή έκδοση λαμβάνοντας υπόψη τη χρήση του στο σαλόνι κλπ.

 

<Κύρια χαρακτηριστικά>

 1. Βίντεο υψηλής ευκρίνειας άνω του 4Κ που πραγματοποιείται από την τεχνολογία 8K eshift (DLANX9)

Το e-shift είναι τεχνολογία της JVC που διπλασιάζει την ανάλυση μετατοπίζοντας τα pixels διαγώνια κατά 0,5 pixel. Η τεχνολογία e-shift μαζί με τα Native 4K D-ILA πάνελ κάνουν τον DLA-NX9 να παράγει μία εικόνα 8K στην οθόνη. Η εικόνα 8K e-shift παράγει πολύ μεγαλύτερη ανάλυση από το 4K που ανταγωνίζεται την πραγματικότητα ακόμα και σε μεγάλες οθόνες. Επίσης χρησιμοποιώντας την πρωτότυπη τεχνολογία υψηλής ανάλυσης Multiple Pixel Control, οι εικόνες full HD και 4K μετατρέπονται σε εικόνες υψηλής ευκρίνειας 8K*.

 1. Νεότατο native 4K DILA πάνελ μεγέθους 0.69 ίντσες

Το νεότατο 0.69 inch native 4K D-ILA πάνελ με 3.8㎛ pixel pitch επιτυγχάνει προβολή υψηλής ανάλυσης 8.8 εκατομμυρίων pixels (4096 x 2160 pixels) και η βελτιωμένη τεχνική σχεδιασμού που μειώνει τη διάχυση και την διάθλαση του φωτός δημιουργεί βελτιωμένη φωτεινότητα και στάθμη μαύρου σε σύγκριση με ένα συμβατικό πάνελ. Το στενό pitch παρέχει εικόνες Native4K με ομαλή, λεπτομερή εικόνα χωρίς καμία ορατό pixel ακόμα και σε μεγάλες οθόνες.

 1. Φακός εξολοκλήρου από γυαλί υψηλής ανάλυσης 18 στοιχείων σε 16 ομάδες με πλήρως αλουμινένιο barrel (DLANX9)

Ο DLA-NX9 είναι εξοπλισμένος με φακό εξολοκλήρου γυάλινο, υψηλής ευκρίνειας, 18 στοιχείων σε 16 ομάδες με πλήρως αλουμινένιο barrel. Για να εξασφαλιστεί υψηλή ανάλυση σε κάθε γωνία της οθόνης με ταυτόχρονη οπτική μετατόπιση +/-100% κάθετα και +/-43% οριζόντια χρησιμοποιεί φακό διαμέτρου 100 χιλιοστών. Αλλά όχι μόνο αυτό, 5 στοιχεία του φακού είναι χαμηλής διασποράς και λαμβάνουν υπόψη τον διαφορετικό δείκτη διάθλασης του κόκκινου, πράσινου και μπλε χρώματος με αποτέλεσμα την εξαφάνιση της χρωματικής εκτροπής και την πιστή αναπαραγωγή ανάλυσης 8Κ.

 1. Η νέα λειτουργία Auto Tone Mapping προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις για βέλτιστη εικόνα HDR10

Οι mastering πληροφορίες HDR10 MaxCLL (Maximum Content Light Level) / MaxFALL (Maximum Frame Average Light Level) ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με κάθε περιεχόμενο. Επομένως για να επιτευχθεί η καλύτερη εμπειρία HDR10 είναι απαραίτητο να ορίσετε τις κατάλληλες ρυθμίσεις φωτεινότητας για κάθε περιεχόμενο. Η νέα λειτουργία Auto Tone Mapping που ενσωματώνεται στην νέα σειρά προβολέων, προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις βάσει των mastering πληροφοριών (στη περίπτωση περιεχομένου που δεν περιέχει mastering πληροφορίες, θα είναι έχει μία σταθερή τιμή ή τιμή κατόπιν χειροκίνητης ρύθμισης). Διαφορετικές εικόνες HDR με διαφορετική φωτεινότητα μπορούν να προβληθούν άριστα χωρίς χειροκίνητη ρύθμιση.

 1. Συμβατό με την τεχνολογία HDR που βελτιώνει δραματικά την ποιότητα της εικόνας για να μοιάζει με την πραγματικότητα

Το περιεχόμενο HDR έχει περισσότερες πληροφορίες από ποτέ, όπως η επέκταση της περιοχής φωτεινότητας , η ευρεία χρωματική γκάμα όπως το BT2020, 10 bit διαβάθμιση κλπ. Απαιτείται υψηλής απόδοσης και ακρίβειας προβολέας για την ακριβή αναπαραγωγή των εν λόγω περιεχομένων. Οι νέοι προβολείς D-ILA αναπαράγουν πιστά, περιεχόμενα HDR10 όπως UHD Blu-ray καθώς και το HLG (hybrid log gamma) που υιοθετείται στο broadcasting κλπ. με την υψηλή φωτεινότητα και αντίθεση καθώς και την ευρεία γκάμα χρωμάτων του.

 1. Φωτεινή, ζωντανή και δυναμική απεικόνιση

Ο συνδυασμός λαμπτήρα υδραργύρου υψηλής πίεσης 265W και του εξαιρετικά αποδοτικού οπτικού μηχανισμού επιτυγχάνουν υψηλή φωτεινότητα 2,200lm (DLA-NX9). Μαζί με το νέο πάνελ D-ILA το οποίο έχει μικρό διάκενο μεταξύ των pixels επιτυγχάνεται ομαλή, ισχυρή εικόνα. (Η φωτεινότητα του DLA-N7 είναι 1,900 lm ενώ του DLA-N5 είναι1,800 lm).

 1. Η Native αντίθεση 100,000:1 μεταφράζεται σε μία θεαματική δυναμική αντίθεση 1,000,000:1

Το νέο πάνελ D-ILA native 4K μεγέθους 0,69 ιντσών προσφέρει native αντίθεση 100,000:1 (DLA-NX9). Σε συνδυασμό με το Intelligent Lens Aperture που αναλύει την εικόνα εισόδου και ελέγχει αυτόματα το επίπεδο του μαύρου, έχουμε μια εντυπωσιακή δυναμική αντίθεση 1,000,000:1. Μαζί με την απόλυτη κλίμακα που αποδίδει η υψηλή φωτεινότητα προσφέρουν την βέλτιστη εμπειρία εικόνας υψηλής ποιότητας. (Στον DLA-N7 Native 80,000:1, Dynamic 800,000:1, και στον DLA-N5 native 40,000:1, Dynamic 400,000:1)

 1. Πολύχρωμη εικόνα με μεγάλη γκάμα χρωμάτων πέρα από το πρότυπο DCI P3 (DLANX9, DLAN7)

Με την υιοθέτηση του νέου κινηματογραφικού φίλτρου οι DLA-NX9 και DLA-N7 επιτυγχάνουν μία ευρεία γκάμα χρωμάτων πέρα από το DCI-P3 και το BT.709.Το περιεχόμενο HDR όπως UHD Blu-ray έχει υιοθετήσει μία ευρύτερη γκάμα χρωμάτων σε σχέση με το παρελθόν και με έναν προβολέα D-ILA είναι δυνατόν να αναπαραχθούν πλούσια χρώματα όπως ένα τριαντάφυλλο και το φρέσκο πράσινο των δέντρων ή οι φυσικές χρωματικές διαβαθμίσεις του ουρανού και της θάλασσας,

 1. Ανανεωμένο Clear Motion Drive που υποστηρίζει σήμα 4K60P (4:4:4)

Το Clear Motion Drive” είναι η πρωτότυπη τεχνολογία ελέγχου κίνησης της JVC η οποία υποστηρίζει επίσης σήμα 4K60P (4:4:4). Η λειτουργία έχει ανανεωθεί για τη νέα σειρά ώστε να βελτιώνει τις κινούμενες εικόνες περισσότερο από ποτέ. Μαζί με το Motion Enhance το οποίο βελτιστοποιεί την οδήγηση του D-ILA πάνελ σύμφωνα με την κίνηση της εικόνας, μειώνεται σημαντικά η θόλωση στην κίνηση σε σχέση με τους συμβατικού προβολείς.

<Άλλα χαρακτηριστικά>

 • Το THX 4K DISPLAY (έγκριση σε εξέλιξη) εγγυάται υψηλή ποιότητα και απόδοση για την απόλυτη εμπειρία οικιακού κινηματογράφου αναφοράς (DLA-NX9).
 • Πιστοποίηση isf η οποία είναι το πρότυπο ποιότητας εικόνας για όλα τα μοντέλα. Είναι δυνατό το καλιμπράρισμα χρωμάτων από isf πιστοποιημένο μηχανικό.
 • Η πρωτότυπη τεχνολογία της JVC, Clear Motion Drive για την βελτίωση των κινούμενων εικόνων καθώς και το Motion Enhance που ελαχιστοποιεί σημαντικά τα θολώματα κατά την κίνηση είναι συμβατά με 4K60P(4:4:4) Ο συνδυασμός αυτών των δύο τεχνολογιών έχει ως αποτέλεσμα ομαλή και λεπτομερή εικόνα ανεξαρτήτως περιεχομένου,
 • Λειτουργία installation mode που αποθηκεύει έως και 10 είδη ρυθμίσεων εγκατάστασης όπως μνήμη φακού, ρύθμιση pixel, μασκάρισμα οθόνης κλπ σαν μία ρύθμιση.
 • Λειτουργία Auto Calibration που βελτιστοποιεί την ποιότητα της εικόνας υπό διάφορες συνθήκες εγκατάστασης και επίσης συμβιβάζεται με τις αλλαγές στην ισορροπία των χρωμάτων σε μακρόχρονη χρήση.

(Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Auto Calibration απαιτείται πάνελς αισθητήρας, αποκλειστικό λογισμικό , υπολογιστής και καλώδιο δικτύου).

 • Λειτουργία Screen Adjustment Mode η οποία διορθώνει την ισορροπία χρωμάτων που μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τα χαρακτηριστικά κάθε οθόνης.
 • Λειτουργία Low Latency Mode η οποία ελαχιστοποιεί την καθυστέρηση του σήματος από την πηγή.
 • Βελτιστοποίηση στο κύκλωμα διαμόρφωσης που μειώνει κατά το ήμισυ τον χρόνο που χρειάζεται για την αναγνώριση του σήματος σε σύγκριση με τα συμβατικά μοντέλα.

 

 

Πίνακας χαρακτηριστικών

Model DLA-NX9 DLA-N7 DLA-N5
Available Color Black Black Black, White
Device New 0.69 inch 4K D‐ILA Device (4,096×2,160) x 3
8K e-shift technology Yes
Display resolution 8,192×4,320 4,096×2,160
Lens 100mm diameter

all-glass lens,

X2 Motorized Zoom & Focus

65mm diameter all-glass lens,

X2 Motorized Zoom & Focus

Lens Shift

(when projection aspect ratio is 16:9)

Vertical ±100%、Horizontal ±43%(motorized) Vertical ±80%、Horizontal ±34%(motorized)
Projection Display Size (diagonal) 60 inch – 300 inch 60 inch – 200 inch
Light Source Lamp NSH 265W
Brightness 2,200lm 1,900lm 1800lm
Contrast Ratio Dynamic 1,000,000:1 800,000:1 400,000:1
Native 100,000:1 80,000:1 40,000:1
DCI P3 Full cover Yes
Input Terminal HDMI 2 (3D/Deep Color/HDCP2.2)
Output Terminal Trigger 1 (Mini jack, DC12V/100mA)
3D Sync 1 (Mini Din 3pin)
Control Terminal RS-232C 1 (D-sub 9pin)
LAN 1 (RJ45)
Terminal for

Service use

USB 1 (USB TypeA for Firmware update)
Video Input

Signal Format

Digital 480p、576p、720p 60/50、1080i 60/50、1080p 60/50/24、

3840×2160p 60/50/30/25/24、4096×2160p 60/50/30/25/24

PC Input

Signal Format

Digital (HDMI) VGA/SVGA/XGA/WXGA/WXGA+/SXGA/WSXGA+
3D Format Frame Packing 720p 60/50、1080p 24
Side-by-Side 720p 60/50、1080p 60/50/24、1080i 60/50
Top & Bottom 720p 60/50、1080p 24
Power Consumption
TBA

***W (Normal standby: 1.5W Eco-mode standb: 0.4W)

Fan Noise **dB (When the lamp is in Low mode)
Power Requirement AC 100-240V、 50/60Hz
Dimensions (W x H x D) 500mm × 234mm × 518mm 500mm × 234mm × 495mm
Weight (net) 21.8kg 19.8kg 19.8kg

< Optional Accessories >

 • Compatible to currently available optional 3D accessories, RF emitter PK‐EM2, RF glasses PK‐EM3.
 • New Replacement Lamp PK-L2618U.

Θα είναι διαθέσιμοι προς το τέλος Οκτωβρίου.

Οι τιμές λιανικής με φπα θα είναι οι παρακάτω:

1)      DLA-NX9 = 17.999 ευρώ

2)      DLA-N7 = 7.999 ευρώ

3)      DLA-N5 = 5.999 ευρώ

Author: Perfect Image

Share This Post On

Απάντηση

Translate »