Προβολείς Epson με πιστοποίηση βιωσιμότητας TCO

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

45 βιντεοπροβολείς της Epson φέρουν πλέον πιστοποίηση βιωσιμότητας TCO

 

Οι βιντεοπροβολείς Epson περνούν με επιτυχία το τεστ βιωσιμότητας από την εταιρεία TCO Development

Η Epson ανακοίνωσε πρόσφατα ότι 45 βιντεοπροβολείς της, από τις κατηγορίες προϊόντων για τον εκπαιδευτικό και επιχειρηματικό τομέα, φέρουν την παγκόσμια πιστοποίηση βιωσιμότητας TCO, η οποία παρέχεται από ανεξάρτητη εταιρεία. Η πιστοποίηση αυτή παραχωρείται από την TCO Development, που ανήκει σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, με έδρα τη Σουηδία.

Για να λάβουν αυτή την πιστοποίηση, τα εκάστοτε προϊόντα πρέπει να πληρούν τα κριτήρια κύκλου ζωής για την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, κατά τη διάρκεια της ζωής τους: κατασκευή, χρήση και ολοκλήρωση του κύκλου ζωής τους. Τα κριτήρια, ακόμη, καλύπτουν προϋποθέσεις, όπως είναι οι εργοστασιακές συνθήκες εργασίες, η μείωση επικίνδυνων ουσιών, η υψηλή ποιότητα εικόνας, η ενεργειακή απόδοση κατά τη χρήση και η διαχείριση ολόκληρου του κύκλου ζωής. Η συμμόρφωση με όλα τα παραπάνω πιστοποιείται ανεξάρτητα, τόσο πριν, όσο και μετά τη διαδικασία πιστοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να απολαμβάνουν τη σιγουριά ότι τα προϊόντα που αγοράζουν πληρούν όλα τα κριτήρια καθ’ όλη τη διάρκεια της ωφέλιμης ζωής τους.

Η Epson αποτελεί την κορυφαία εταιρεία στην αγορά των βιντεοπροβολέων, εδώ και 16 χρόνια. Όλες οι βασικές τεχνολογίες που ενσωματώνονται στους βιντεοπροβολείς της, όπως τα πάνελ LCD και οι λάμπες, έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την ίδια την εταιρεία, γεγονός που διασφαλίζει ότι όλα τα εξαρτήματα παράγονται βάσει των υψηλότερων προτύπων κοινωνικής, περιβαλλοντικής και εταιρικής υπευθυνότητας.

Ο κ. Niclas Rydell, Διευθυντής Πιστοποίησης TCO, σχολιάζει: «Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε διαρκώς τον κλάδο της τεχνολογίας ώστε να σχεδιάζει περισσότερο βιώσιμα προϊόντα. Με τις οδηγίες περί αγορών, όπως είναι αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στη βιωσιμότητα, οι αγοραστές βιντεοπροβολέων μπορούν να λαμβάνουν την πιστοποίηση της TCO ως εργαλείο για την κάλυψη των περιβαλλοντικών και κοινωνικών στόχων, χωρίς παράλληλα να θέτουν περιορισμούς στην απόδοση εικόνας που απαιτούν. Η πιστοποίηση TCO προσφέρει, επιπλέον, στις εταιρείες μια πλατφόρμα για συνεχή βελτίωση της βιωσιμότητας. Στο πλαίσιο της πιστοποίησης, η Epson άνοιξε τις εγκαταστάσεις παραγωγής της για επιθεώρηση από ανεξάρτητους φορείς, ενώ πλέον θα πραγματοποιούνται ετήσιοι δειγματολογικοί έλεγχοι και αξιολογήσεις κινδύνων.»

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που οι βιντεοπροβολείς μας διαθέτουν πλέον πιστοποίηση TCO», σχολίασε η κ. Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Γραφείου, Epson Hellas. «Η δέσμευση της Epson για τη διασφάλιση των υψηλότερων προτύπων ποιότητας στα προϊόντα της επιτρέπει να διαχειριζόμαστε το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής εντός των εγκαταστάσεών της εταιρείας, διευκολύνοντας τον έλεγχο των εργασιακών πρακτικών σε ολόκληρο τον κύκλο κατασκευής των προϊόντων, από την παραγωγή έως την παράδοση στον πελάτη. Επιπλέον, προσπαθούμε να σχεδιάζουμε προϊόντα ενεργειακής απόδοσης με μικρές διαστάσεις, τα οποία έχουν ελάχιστο αντίκτυπο στο περιβάλλον, χωρίς να θέτουν περιορισμούς στην απόδοση. Αναγνωρίζοντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι σημαντική και πιστεύοντας ότι όλοι πρέπει να μοιραστούμε εξίσου την ευθύνη για τη μείωση του αντίκτυπου προς αυτό, η Epson στοχεύει στο να μειώσει, έως το έτος 2050, τις εκπομπές CO2 κατά 90% σε όλο τον κύκλο ζωής όλων των προϊόντων και υπηρεσιών της.»

Τα προϊόντα βιντεοπροβολέων της Epson έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις επιχειρήσεις και την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας, τόσο κατά την προβολή εικόνων, όσο και σε κατάσταση αδράνειας. Η τεχνολογία περιλαμβάνει ένα ενεργειακά αποδοτικό βασικό σχεδιασμό, καθώς και δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας στην επιλογή ECO, ενώ, όταν ο βιντεοπροβολέας είναι σε κατάσταση αδράνειας, η λειτουργία εξαιρετικά χαμηλής φωτεινότητας μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, όταν η μονάδα δεν εκτελεί προβολή.

Κατά την προβολή, η νέα λειτουργία Light Optimiser προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητα της λάμπας στην προβαλλόμενη εικόνα. Η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται έως και κατά 27% κατά την προβολή σκούρων εικόνων, ενώ όλοι οι βιντεοπροβολείς της Epson διαθέτουν λειτουργία ECO, η οποία έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την επέκταση της διάρκειας ζωής της λάμπας και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας περισσότερο από 1/4 για κάθε προβολή.

Ο τομέας της τεχνολογίας είναι ευρέως αναγνωρισμένος ως μια κατηγορία που φέρει κινδύνους για παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων κατά την κατασκευή, κάτι που είναι πρακτικά αδύνατο να αξιολογηθεί από τον ίδιο τον αγοραστή. Έχοντας αξιοποιηθεί επί μακρόν από τους αγοραστές προϊόντων IT για εξοπλισμό υπολογιστών, η πιστοποίηση TCO αποτελεί ένα απαραίτητο μέσο για τους αγοραστές οπτικοακουστικών μέσων, που τους προσφέρει τη βεβαιότητα ότι οι βιντεοπροβολείς που αγοράζουν κατασκευάζονται υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Με το να διευκρινίζεται η πιστοποίηση TCO κατά την αγορά του προϊόντος, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να επηρεάζουν απευθείας τον κλάδο, ώστε να βελτιώνει τα στατιστικά του στο πλαίσιο της κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης.

Η Epson διαχειρίζεται τις διαδικασίες παραγωγής της εντός των εγκαταστάσεών της, διευκολύνοντας τον έλεγχο των εργασιακών πρακτικών και προάγοντας υψηλά πρότυπα κοινωνικής ευθύνης στη διαδικασία της κατασκευής. Οι προμηθευτές της Epson πρέπει, επίσης, να ακολουθούν τα αυστηρά κριτήρια του «Κώδικα δεοντολογίας» της Epson και να ελέγχονται τακτικά με στόχο να εφαρμόζονται απευθείας οι απαραίτητες βελτιώσεις.

Η Epson συμμορφώνεται και πάει ένα βήμα παρακάτω τα πρότυπα που καθορίζει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO) [1], συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της παιδικής εργασίας και της διασφάλισης της νόμιμης ηλικίας για απασχόληση κατ’ ελάχιστο. Η εταιρεία στηρίζει τα πρότυπα ILO εμμένοντας στην ελάχιστη ηλικία εργασίας των δεκαοκτώ ετών (το όριο της ILO είναι δεκαέξι) σε όλα της τα εργοστάσια, ενώ διασφαλίζει ότι όλοι οι υπάλληλοι έχουν συμβάσεις, που αναφέρουν τις ώρες εργασίας και τις υπερωρίες. Τέλος, οι αμοιβές των υπαλλήλων της Epson υπερβαίνουν τον μέσο όρο.

 

Σχετικά με την Πιστοποίηση TCO

Η πιστοποίηση TCO είναι μια διεθνής πιστοποίηση βιωσιμότητας για προϊόντα IT, η οποία καθιερώθηκε πριν από 25 χρόνια. Στα κριτήρια για τη λήψη της πιστοποίησης περιλαμβάνεται η εξασφάλιση της κοινωνικής ευθύνης κατά την κατασκευή, το περιβάλλον, την υγεία του χρήστη, την ασφάλεια και τον εργονομικό σχεδιασμό. Όλα τα κριτήρια αφορούν στην διάρκεια του κύκλου ζωής των προϊόντων, συμπεριλαμβάνοντας την κατασκευή, τη χρήση και την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής. Τα προϊόντα που φέρουν την πιστοποίηση και οι εγκαταστάσεις παραγωγής τους ελέγχονται από ανεξάρτητους παράγοντες ως προς τη συμμόρφωσή με τα κριτήρια. Η πιστοποίηση καλύπτει οκτώ κατηγορίες προϊόντων: οθόνες, φορητούς υπολογιστές, tablet, smartphone, επιτραπέζιους υπολογιστές, υπολογιστές πολυμηχανήματα, βιντεοπροβολείς και σετ ακουστικών-μικροφώνου. Η πιστοποίηση TCO είναι μια οικολογική ετικέτα (Ecolabel) τύπου 1, σύμφωνα με το ISO 14024 .

Author: Perfect Image

Share This Post On

Απάντηση

Translate »