ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

Στα πλαίσια της έκθεσης «ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ SHOW 2016» μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω μια μικρή συζήτηση με τον κ. Αλεξιάδη Νικόλαο (Sales Manager C&E Solutions BG)   σχετικά με τα προϊόντα της εταιρείας. Επειδή ο κ. Αλεξιάδης είναι υπεύθυνος για το επαγγελματικό κομμάτι της Sony η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο κομμάτι των προβολέων της εταιρείας. Δεν ήταν η πρώτη μας συνάντηση αυτή και ως εκ τούτου υπήρχε μια οικειότητα μεταξύ μας.

Μπορεί μερικές από τις ερωτήσεις να φανούν καυστικές και να έφεραν τον συνομιλητή μας σε δύσκολη θέαση  αλλά αυτός δεν είναι ο ρόλος μας να πιέζουμε για να μαθαίνουμε ;

ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ - ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ
ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ – ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ

 

Perfectimage:
1)
      Πείτε λίγα λόγια για την εταιρεία σας.

Αλεξιάδης Νικόλαος:
Η εταιρία από το 1972, αν δεν με απατά η μνήμη μου, που έβγαλε τον πρώτο βιντεοπροβολέα, κάνει focus στην απεικόνιση της εικόνας . Από τον πρώτο  3D βιντεοπροβολέα μέχρι και τους πρώτους Full HD και 4K η Sony είναι πρωτοπόρος σε αυτό το κομμάτι.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Sony έχει όλο το κυκλο,      από την παραγωγή και το capturing της εικόνας μέχρι το processing, το broadcast και την προβολή του. Η εταιρεία στο κομμάτι του Home Cinema  ιδιαίτερα στην Ευρώπη είναι η Νο1 εταιρεία και έχει ένα μερίδιο αγοράς πάνω από το 50% στους fullhd Home Cinema και 100% στους native 4K όπως είναι φυσικό.

Perfectimage:
2)     
Είσαστε η μοναδική εταιρεία που έχει μπει στο 4K δυναμικά και για να είμαστε ειλικρινής είστε η μοναδική εταιρεία στον χώρο της Home Cinema βιντεοπροβολής. Να το θεωρήσω σαν δείγμα δύναμης και υπεροχής απέναντι στον ανταγωνισμό?

Αλεξιάδης Νικόλαος:
Σε καμιά περίπτωση δεν είναι θέμα δύναμης αλλά ούτε υπεροχής, δυο λέξεις που δεν με εκφράζουν, απλά το θεωρώ απλά ένα είδος φυσικής εξέλιξης των πραγμάτων. Ας μην ξεχνάμε ότι οι ταινίες έχουν «γραφτεί» σε ανάλυση υψηλότερη από αυτήν που χρησιμοποιούμε εμείς στα διάφορα μέσα μας. Σε λίγο καιρό θα δούμε να κάνουν την εμφάνισή τους και παλιότερες ταινίες αλλά με ανάλυση 4K, αν και το μέλλον είναι στο streaming όπως δείξαμε και στην έκθεση με το PS4 Pro.
Ας μη ξεχνάμε ότι η Sony είναι από τις μοναδικές εταιρείες που έχει in house έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή πάνελ οπότε είναι νομίζω φυσιολογικό να ηγείται στον χώρο του 4Κ.

Perfectimage:
3)        
Θεωρείτε ότι εφόσον εμπλέκεστε σε όλη την αλυσίδα από την σύλληψη έως και την αναπαραγωγή των ταινιών μπορείτε να κινήσετε τα νήματα της αγοράς; Κάτι ανάλογο, που όλοι θυμόμαστε, είχε γίνει επί εποχής βιντεοκασέτας και τα format που θα επικρατούσαν.

Αλεξιάδης Νικόλαος:
Όχι δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο δεδομένης της ελεύθερης αγοράς. Δεν υπάρχει εκ μέρους μας κανένας περιορισμός. Εμείς απλώς βοηθούμε στην καλύτερη ποιότητα της εικόνας και συνεχώς δουλεύουμε επάνω σε νέες τεχνολογίες.

Perfectimage:
4)   
  Τι νέο επιφυλάσσει η νέα χρονιά; Θα δούμε 4Κ προβολείς σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής; Πως βλέπετε το μέλλον;

Αλεξιάδης Νικόλαος:
Κάθε χρονιά η έκθεση της IFA αποτελεί το σημείο στο οποίο όλες οι εταιρείες παρουσιάζουν τα νέα τους μοντέλα. Θεωρώ ότι και άλλες εταιρείες του χώρου θα ακολουθούσουν το παράδειγμα της Sony και θα πάνε σε μεγαλύτερες αναλύσεις. Αναφορικά με την Sony πιστεύω ότι δε θα έχουμε ουσιαστικές αλλαγές. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα προϊόντα που παρουσιάζονται εκεί έρχονται στην αγορά προς το τέλος του χρόνου όπως έγινε και φέτος τον VPL-VW550ES.
Σχετικά με το κόστος δεν μπορώ να γνωρίζω πότε ή πόσο θα μειωθούν οι τιμές αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι τεχνολογία 4K παραμένει ακριβή. Προσωπικά θεωρώ ότι μειώσεις της τάξης του40-60% μείωσης της τιμής δεν πρόκειται να περιμένουμε.

Perfectimage:
5)   
Τα περισσότερα δείγματα που έρχονται για review είναι πολύ κοντά στα std σε ένα τουλάχιστον Mode. Πως το έχετε καταφέρει αυτό; Υπάρχει κάποιου είδους έλεγχος στην παραγωγή;

Αλεξιάδης Νικόλαος:
Είναι σημαντικό να αναφέρω σε αυτό το σημείο ότι κάθε ένας προβολέας της Sony πριν συσκευαστεί μπαίνει σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και ελέγχετε. Είναι κάτι που εμείς της Sony το έχουμε δει από κοντά να συμβαίνει στην γραμμή παραγωγής του νέου VPL-HW40. Η εταιρία με αυτόν τον τρόπο θέλει να διαφυλάξει την ποιότητα των προϊόντων της. Θεωρώ ότι έχουμε ένα από τα καλύτερα service στην αγορά. Οι βιντεοπροβολείς ανήκουν στα επαγγελματικά της Sony και έχουν δικό τους service. Υπάρχει λοιπόν το PrimeSupport το οποίο καλύπτει το προϊόν για τρία χρόνια (ολόκληρη η μοναδα) ενώ η εγγύηση για τη λάμπα είναι 1.000 ώρες ή ένας χρόνος. Εάν κατά την διάρκεια της εγγύησης χρειαστεί ο προβολέας να ελεγχθεί τότε η Sony θα στείλει να παραλάβουν από τον χώρο που θα υποδείξει ο πελάτης τον προβολέα του ενώ εάν έχει χάσει ή πετάξει την συσκευασία τότε εμείς θα το συσκευάσουμε. Αυτό που θα θέλαμε από τους πελάτες μας είναι κατά την παραλαβή του προϊόντος για έλεγχο να συνοδεύετε μια όσο το δυνατόν πιο αναλυτική περιγραφή της πιθανής βλάβης.  Ο έλεγχος θα γίνει σε ειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού ενώ το κόστος αποστολής και παραλαβής του προϊόντος βαρύνει την Sony (για προϊόντα εντός εγγύησης). Εάν η βλάβη είναι απλή θα επισκευαστεί το προϊόν ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα αντικατασταθεί. Με την επιστροφή του προϊόντος ο κάτοχος θα παραλάβει και ένα report σχετικά με τον έλεγχο του προβολέα του.

Perfectimage:
6)     
Σειρά έχει τώρα μια «δύσκολη» ερώτηση. Μιλώντας για ποιότητα έχετε κατηγορηθεί ότι οι προβολείς σας έχουν μειωμένη απόδοση στο πέρασμα του χρόνου και ιδιαίτερα με την αλλοίωση των panels. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Αλεξιάδης Νικόλαος:
Από όσο γνωρίζω επίσημα δεν υπάρχει τέτοιου είδους πρόβλημα με τα panels. Λόγω φιλοσοφίας της Sony εάν υπήρχε πρόβλημα τότε θα υπήρχε και ανάκληση του προϊόντος. Άλλωστε όπως σας ανάφερα και προηγουμένως οι προβολείς μας καλύπτονται από τριετή εγγύηση και σε κάθε περίπτωση ο  κάτοχος ενός προβολέα της Sony που θεωρεί ότι έχει πρόβλημα μπορεί να την χρησιμοποιήσει.
Από το 2006 όλα τα panels που τοποθετούνται στα προβολικά της Sony έχουν ανόργανη επίστρωση για να μπορούν να προστατευτούν από ακτινοβολία της λάμπας (UV).
Κάθε φορά που παρουσιάζουμε ένα νέο μοντέλο μπορεί να διαβάζετε μέσω των χαρακτηριστικών του για διαστάσεις panel που να μοιάζουν αλλά κάθε φορά υπάρχει αναβάθμιση και γενικότερη εξέλιξη κάθε component. Υπάρχει δηλαδή συνολικά αναβάθμιση του προβολέα.

Perfectimage:
7)     
Στην έκθεση είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντα έναν laser πορβολέα. Θεωρείται ότι η πηγή φωτός θα αλλάξει από τις γνωστές μας UHP λάμπες σε Laser. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει κοινοτική οδηγία για την σταδιακή μείωση της χρήσης της.

Αλεξιάδης Νικόλαος:
Είναι φυσικό επακόλουθο το μέλλον να είναι το Laser. Όμως όλο αυτό έχει δημιουργήσει ένα είδος ανταγωνισμού με τις εταιρείες (Philips, Osram)οι οποίες πλέον για να μπορούν να είναι στο παιχνίδι βλέπουμε ότι κατασκευάζουν λάμπες με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ενώ σε πολλές περιπτώσεις η τιμή είναι αρκετά χαμηλή εάν αναλογιστούμε τι συνέβαινε άλλε εποχές. Η τεχνολογία Laser είναι ακριβή και αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω ότι αυτές οι δυο τεχνολογίες θα πορεύονται για μεγάλο διάστημα παράλληλα. Άλλωστε αυτό το έχει καταλάβει η Sony και πολλά μοντέλα από τα  επαγγελματικά της προβολικά βγαίνουν στην παραγωγή και με πηγή φωτός Laser αλλά και Uhp λάμπες με ίδια χαρακτηριστικά. Άρα η στρατιγική της Sony είναι διπλή.

Perfectimage:
8)     
Έχει γίνει γνωστό ότι η Sony θα κυκλοφορήσει ένα νέο UHD player. Πότε θα γίνει αυτό και ποιος είναι ο λόγος που άλλες εταιρείες όπως η Panasonic ή η Samsung έχουν ήδη κυκλοφορήσει κάτι ανάλογο.

Αλεξιάδης Νικόλαος:
Η Sony υποθέτω ότι θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα το νέο UHD player της. Δυστυχώς επειδή αυτό το προϊόν ανήκει στα «καταναλωτικά προϊόντα» της Sony δεν μπορώ να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες.

Σαν επίλογο θα ήθελα να πω ότι τη φετινή παρουσίαση της Sony ήταν αντίστοιχη του ονόματος.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Αλεξιάδη για την παραχώρηση αυτής της mini συνέντευξης.

Μανώλης Καστρουνής

 

 

 

Share.

Perfect Image

Leave A Reply