Share.

Perfect Image

1 Σχόλιο

  1. Με τον Μανώλη γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια. Μου έχει ρυθμίσει διάφορους βιντεοπροβολείς και τηλεοράσεις που είχα μέχρι σήμερα. Όπως είναι γνωστό σ’ αυτούς που τον γνωρίζουν, το “οπτικό αποτέλεσμα”, το οποίο επιτυγχάνεται μετά τις επίπονες (και πολύωρες) ISF ρυθμίσεις του, είναι πραγματικά κορυφαίο. Αξίζει δε μέχρι και το τελευταίο ευρώ που δαπανιέται, αν κάποιος είναι λάτρης της καλής εικόνας.

    Έχοντας γράψει κοντά στις 1.400 ώρες λειτουργίας στον W5000 που έχω εδώ και κάποια χρόνια, ο Μανώλης μου συνέστησε να γίνει ένας ενδελεχής καθαρισμός των εσωτερικών μερών του προβολέα. Επειδή για εμένα ο λόγος του είναι πάντα βαρύνουσας σημασίας, το αποδέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη. Κλείστηκε το ραντεβού κάποιο απόγευμα πριν από μερικές μέρες. Ο κ. Καστρουνής ήρθε στο σπίτι με τα συμπράγκαλά του και, αφού του πρόσφερα μία…5λιτρη κούπα με ζεστό ΣΚΕΤΟ καφέ, άρχισε να…ξαντεριάζει τον προβολέα. Δεν πανικοβλήθηκα, όμως, γιατί του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε ότι κάνει. Η όλη διαδικασία του καθαρισμού διήρκεσε γύρω στις 2 ώρες και έγινε με ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσοχή και σχολαστικότητα, ως συνήθως. Επειδή ο εδώ γράφων είναι και βαρύς καπνιστής, το τι…μπίχλα αφαίρεσε ο Μανώλης από το φακό και τον χρωματικό τροχό, απλά δεν περιγράφεται με λόγια. Έπρεπε να το δει κάποιος με τα μάτια του για να το πιστέψει!

    Όταν ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός, ο προβολέας τοποθετήθηκε στη θέση του και…πυροδοτήθηκε. Ως πηγή χρησιμοποιείται HTPC. Η οθόνη είναι της DA-LITE, 92” μόνιμης τοποθέτησης (“Perm-Wall”). Για την ιστορία, σημειώνω ότι ο προβολέας είχε καλιμπραριστεί από τον Μανώλη πριν από αρκετά χρόνια, αλλά είχε γράψει σχετικά λίγες ώρες από τότε, λόγω μη συχνής χρήσης του. Για να μην τα πολυλογώ, η εικόνα που είδα μετά τον καθαρισμό ήταν, κυριολεκτικά, “άλλο πράγμα”. Η φωτεινότητα του προβολέα απογειώθηκε σε τέτοιο σημείο που τα μάτια μου έκλειναν ανακλαστικά στις εναλλαγές των σκοτεινών και των πολύ φωτεινών εικόνων. Η αύξηση του contrast ήταν επίσης εντυπωσιακή. Το μαύρο ήταν τώρα πολύ πιο…μαύρο. Αντίστοιχα, το κόκκινο, από “ψιλό-μουντό” που ήταν, έγινε πάλι λαμπερό και έντονο. Πραγματική απόλαυση!

    Είχα ξεχάσει το πόσο καλός προβολέας είναι ο W5000 (κατά τη δική μου πάντα εκτίμηση), αλλά ο Μανώλης, με τα…μαγικά του και την ΑΚΡΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ δουλειά του, φρόντισε να μου το ξαναθυμίσει.

    Φίλε Μανώλη, για ακόμα μία φορά, σ’ ευχαριστώ πολύ για όλα. Να ‘σαι πάντα καλά!
    Εύχομαι καλό Πάσχα σε όλους.

Leave A Reply