Hisense-LX8K

Η Samsung και η Hisense παρουσίασαν μια σημαντική καινοτομία στον χώρο της βιντεοπροβολής στην CES 2023. Οι δύο κατασκευαστές μόλις ανακοίνωσαν τους πρώτους τους προβολείς 8K ultra short-throw! Η Samsung τον The Premiere 8K και η Hisense τον Laser TV LX8K.

Οι Samsung με τον «The Premiere 8K» και η Hisense με τον «Laser TV LX8K» είναι οι πρώτοι προβολείς εξαιρετικά μικρής απόστασης που μπορούν να προβάλλουν εικόνες σε εγγενή 8K ανάλυση (7680 x 4320 pixel). Αυτοί οι δύο προβολείς χρησιμοποιούν σαν πηγή φωτός λέιζερ (τριπλό RGB). Ωστόσο, οι κατασκευαστές δεν προσδιορίζουν την τεχνολογία προβολής που χρησιμοποιείται.

Είναι πολύ πιθανό να είναι μια εγγενής συστοιχία 4K Texas Instruments DLP με αναβάθμιση σε 8K UHD χρησιμοποιώντας τεχνολογία XPR (μετατόπιση εικονοστοιχείων). Αυτή είναι η ίδια διαδικασία που επιτρέπει στους προβολείς 4K UHD DLP να προβάλλουν εγγενείς εικόνες 4K εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας χρησιμοποιώντας μια συστοιχία Full HD DLP 1080p.

Hisense-LX8K

Ο προβολέας της Samsung «The Premiere 8K» αναμένεται να προσφέρει φωτεινότητα 4000 lumen, επιτρέποντας στους χρήστες να προβάλλουν μια εικόνα πλάτους έως και 3,8 m εις βάρος της φωτεινότητας. Ο κατασκευαστής συνιστά τη χρήση του προβολέα με οθόνη προβολής ALR για τη βελτιστοποίηση της αντίθεσης και την προβολή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι τεχνικές προδιαγραφές του προβολέα της Hisense UHD 8K είναι ακόμα άγνωστες. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι ο νέος εσωτερικός επεξεργαστής βίντεο χειρίζεται 8K έως 120Hz, μια παγκόσμια πρωτιά για έναν προβολέα, ενώ το μοντέλο της Samsung λέγεται ότι προσφέρει μόνο οθόνη 8K 60Hz. Και οι δύο προβολείς θα πρέπει επίσης να υποστηρίζουν περιεχόμενο HDR.

Όπως οι προβολείς Samsung The Premiere LSP7T και Samsung The SPremiere LSP9T 4K , ο Samsung The Premiere 8K διαθέτει το λειτουργικό σύστημα Tizen. Επωφελείται από τις ίδιες λειτουργίες (Smart TV) με τις τηλεοράσεις Samsung

Ο προβολέας Hisense LX8K χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Vidaa, το οποίο είναι συμβατό με φωνητικό έλεγχο. Μόλις συνδεθούν στο Διαδίκτυο, αυτοί οι προβολείς μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πολλές υπηρεσίες ροής όπως το Netflix, το Prime Video, το Disney+ και το YouTube.

Όσον αφορά τον ήχο, η Samsung διαθέτει ηχοσύστημα 5.1 καναλιών 100 watt. Η Hisense διαθέτει διαμόρφωση ήχου 4.1.2 καναλιών. Και τα δύο είναι συμβατά με Dolby Atmos.

Προς το παρόν, η Samsung δεν έχει παράσχει καμία πληροφορία σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την τιμή του Samsung The Premiere 8K. Το Hisense LX8K θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο το δεύτερο εξάμηνο του 2023 σε τιμή περίπου 15.000 €.

 

Share.

Perfect Image

Leave A Reply