ViewSonic VX3276-MHD
ViewSonic VX3276-MHD

 

Κάτι που δεν έχετε δει μέσα από τις σελίδες του www.perfectimage.gr είναι δοκιμές monitors.
Η αρχή γίνεται με ένα low entry μοντέλο της ViewSonic στις 32 ίντσες το VX3276-MHD. Οπότε μερικές ίσως παραλήψεις θα τις καλύψουμε στις επόμενες παρουσιασεις. Το monitor αυτό αποτελεί μια προσιτή και οικονομική λύση. Το πώς και το γιατί είναι κάτι που θα αναλύσουμε στην συνέχεια.

Ένα επαγγελματικό monitor δεν μπορεί απλά να είναι ένα κουτί με καλά χαρακτηριστικά αλλά θα πρέπει και η εμφάνιση του να σε προδιαθέτει για την ποιότητα της εικόνας ακόμα και όταν είναι κλειστή. Το ασημένιο πλαίσιο του δίνει μια διαφορετική προοπτική κάνοντας την 32 ιντσών οθόνη του να φαντάζει μεγαλύτερη.

ViewSonic VX3276-MHD
ViewSonic VX3276-MHD

Επίσης βοηθά και στην περίπτωση που δουλεύουμε με δύο οθόνες με την μία κολλημένη στην άλλη.

Με την εφαρμογή ViewSplit  μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ιδανικό εργασιακό περιβάλλον.

Μας άρεσε πολύ και η βάση στήριξης που συνοδεύει την συσκευή αλλά θα θέλαμε να μην περιορίζεται η ρύθμιση της μόνο κατ΄ύψος δηλ. στον κάθετο άξονα αλλά και στον οριζόντιο. Σε  ένα επαγγελματικό monitor είναι κάτι που θεωρείται αναγκαίο.

ViewSonic VX3276-MHD

Επίσης, στο πίσω μέρος, στην δεξιά πλευρά, θα βρούμε τον διακόπτη on/off  όπως επίσης και πέντε πλήκτρα ελέγχου λειτουργιών του monitor. To VX3276-MHD είναι εξοπλισμένο με ένα ζευγάρι ηχείων 2 Watt.

ViewSonic VX3276-MHD

To VX3276-MHD της ViewSonic φορά ένα IPS panel (συνέπεια αυτού μεγάλη γωνία θέασης) 32 ιντσών με ανάλυση Full HD 1.920 Χ 1.080.

VIEWSONIC VX3276-MHD

Η φωτεινότητα σύμφωνα με τον κατασκευαστή κοντά στα 250 nits. Το native on/off contrast που ανακοινώνεται είναι 1.200:1 ενώ το dynamic  80.000.00:1 και το panel μπορεί να λειτουργήσει με ρυθμό ανανέωσης έως και 75Hz.

Viewsonic VX3276-MHD

Η επιλογή “Blue Light Filter¨ που ενεργοποιείται  μέσα από το μενού  συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της καταπόνησης των ματιών, ιδιαίτερα εαν είμαστε μπροστα το monitor πολλές ώρες.

Οι θύρες I / O είναι  τοποθετημένες στο πίσω μέρος του monitor, κοιτάζοντας προς τα κάτω. Εκεί βρίσκουμε μία θύρα HDMI 1.4, μια θύρα VGA και μία θύρα DisplayPort, όπως επίσης και μία  έξοδο ήχου.

VIEWSONIC VX3276-MHD
Viewsonic VX3276-MHD

Λαμβάνετε πολύ περισσότερες ρυθμίσεις εικόνας με το VX3276-MHD από ό, τι κάνετε με τις περισσότερες οθόνες μέσης συχνότητας, με πρόσθετες ρυθμίσεις για τη Φωτεινότητα, την Αντίθεση και την Ευκρίνεια με οκτώ προεπιλογές χρώματος μεταξύ άλλων προεπιλογών βαθμονόμησης.

Έχει επίσης προηγμένες ρυθμίσεις χρώματος που σας επιτρέπουν να επιλέξετε μία από έξι προεπιλογές θερμοκρασίας χρώματος.

Viewsonic VX3276-MHD
Viewsonic VX3276-MHD
Viewsonic VX3276-MHD
Viewsonic VX3276-MHD
Viewsonic VX3276-MHD
Viewsonic VX3276-MHD
Viewsonic VX3276-MHD
Viewsonic VX3276-MHD
Viewsonic VX3276-MHD
Viewsonic VX3276-MHD

Αλήθεια, τι είναι αυτό που κοιτάμε σε ένα monitor μόλις το έχουμε βγάλει από την  συσκευασία του και το έχουμε τοποθετήσει στο γραφείο μας;
Σίγουρα την ακεραιότητα του. Δεύτερον ψάχνουμε για την αρτιότητα των pixels, κοιτάμε δηλαδή για «νεκρά» pixels όπως έχουμε συνηθίσει να τα αποκαλούμε. Μετά από αυτήν την πρώτη σχολαστική ματιά συνέχεια έχει η εικόνα της. Και αυτό ξεκινά παίζοντας μέσω του menu επιλέγοντας και δοκιμάζοντας μια –μία τις προ-ρυθμίσεις της.
To VX3276-MHD της ViewSonic όπως αναφέραμε στην ενότητα «Tεχνολογία» «φορά» ένα IPS panel. Πλεονέκτημα του είναι η μεγάλη γωνία θέασης. Σε αυτόν τον τομέα τα πήγε πολύ καλά δικαιώνοντας τα χαρακτηριστικά του. Ενδιαφέρον είχε το γεγονός ότι δεν έχανε  φωτεινότητα όταν βλέπαμε υπό γωνία, αλλά ούτε χρωματική αλλοίωση παρατηρήσαμε.  Φυσικά και υπήρχαν κάποια μικρά θεματάκια αλλά πολύ μικρότερα από αυτά που περιμέναμε και είναι κάτι φυσικό για αυτήν την τεχνολογία αλλά και για τα χρήματα που ζητά.

Αυτό που με κέρδισε είναι η χρωματική του παλέτα, η οξύτητα και η λεπτομέρεια που μας έδινε στις φωτογραφίες  ακόμη και στα δύσκολα υποφωτισμένα σημεία. Η μικρή, σχετικά ανάλυση, δεν μας χάλασε καθόλου δεδομένης της πολύ καλής εικόνας που έχει. Σε μια εποχή που το marketing κάνει πολύ δουλειά δημιουργώντας μας ανάγκες και διλλήματα, θα πρέπει να αναρωτηθούμε εάν η διαφορά από τα 2K σε 4K είναι ορατή σε έναν monitor των 32 ιντσών.
Στην ενότητα «μετρήσεις» θα παρατηρήσετε την χρωματική πιστότητα του.
Για αυτούς που θα την χρησιμοποιήσουν σαν gaming monitor, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το input lag είναι περίπου 10msec αρκετά λογικό νούμερο για ένα τέτοιο monitor.

[box type=”info”]

Συμπερασματικά πρόκειται για ένα κορυφαίο monitor στα χρήματα που ζητά και συστήνετε ανεπιφύλακτα. Η επιλογή “Blue Light Filter¨ που ενεργοποιείται  μέσα από το μενού  συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της καταπόνησης των ματιών

Πλεονεκτήματα :

  • Κομψή σχεδίαση χωρίς πλαίσιο.
  • Εξαιρετική απόδοση χρώματος και κλίμακας του γκρί.
  • Ενσωματωμένα ηχεία.

Μεινεκτήματα :

  • Η ανάλυση μόνο 1080p.
  • Δεν υπάρχει περιστροφική ρύθμιση της βάσης.

Ο μέσος λόγος αντίθεσης με προσαρμοσμένη μόνο φωτεινότητα ήταν 1.150: 1, κοντά στο καθορισμένο 1.200: 1 και αρκετά τυπικός για ένα μοντέλο τύπου IPS.  Η μέγιστη αντίθεση καταγράφηκε στο «Text mode» (1.280: 1).
Πολλές από τις ρυθμίσεις που δοκιμάστηκαν διατηρούσαν παρόμοια επίπεδα αντίθεσης, με αξιοσημείωτη πτώση όταν χρησιμοποιούν τις ρυθμίσεις «Χαμηλό μπλε φως». Αυτό αναμενόταν λόγω των σημαντικών αλλαγών που έγιναν στα κανάλια χρωμάτων. Η υψηλότερη λευκή φωτεινότητα που καταγράφηκε υπό SDR ήταν 240 cd / m², ενώ η ελάχιστη καταγεγραμμένη λευκή φωτεινότητα ήταν 80 cd / m².

ViewSonic VX3276-MHD GAME MODE

Color Temp: 7.179K  (70IRE)

Gamma: 2.55

GAME MODE GAMMA
GAME MODE GRAYSCALE
GAME MODE GAMUT
GAME MODE SATURATION
GAME MODE COLOR CHECKER

ViewSonic VX3276-MHD MAC MODE

Color Temp: 8.440K  (70IRE)

Gamma: 1.8

MAC MODE GAMMA
MAC MODE GRAYSCALE
MAC MODE GAMUT
MAC MODE SATURATION
MAC MODE COLOR CHECKER

ViewSonic VX3276-MHD MOVIE MODE

Color Temp: 7.100K  (70IRE)

Gamma: 2.25

MOVIE MODE GAMMA
MOVIE MODE GRAYSCALE
MOVIE MODE GAMUT
MOVIE MODE SATURATION
MOVIE MODE COLOR CHECKER

ViewSonic VX3276-MHD STANDARD MODE

Color Temp: 6.827K  (70IRE)

Gamma: 1.77

STANDARD MODE GAMMA
STANDARD MODE GRAYSCALE
STANDARD MODE GAMUT
STANDARD MODE SATURATION
STANDARD MODE COLOR CHECKER

ViewSonic VX3276-MHD TEXT MODE

Color Temp: 6.340K  (70IRE)

Gamma: 2.24

TEXT MODE GAMMA
TEXT MODE GRAYSCALE
TEXT MODE GAMUT
TEXT MODE SATURATION
TEXT MODE COLOR CHECKER

ViewSonic VX3276-MHD WEB MODE

Color Temp: 7.429K  (70IRE)

Gamma: 2.25

WEB MODE GAMMA
WEB MODE GRAYSCALE
WEB MODE GAMUT
WEB MODE SATURATION
WEB MODE COLOR CHECKER
[box type=”info”]

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι μετρήσεις και  η μετά τη ρύθμιση απόδοση του προβολικού μέσου αφορά μόνο το συγκεκριμένο προιόν που είχαμε για δοκιμή. Συχνά, οι αποδόσεις  συσκευών του ιδίου μοντέλου παρατηρείται να έχουν διαφοροποιημένα μετρήσιμα μεγέθη (με μεγαλύτερα ή μικρότερα λάθη) και τελικά απαιτούν εντελως διαφορετική ισορροπία ρυθμίσεων.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν δημοσιεύουμε τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιήσαμε μετά το calibration (βαθμονόμισή του).
Περισσότερα για την επαγγελματική βαθμονόμηση του προβολικού σας μέσου μπορείτε να μάθετε εδώ.

Μανώλης Καστρουνής

 

 

Share.

Perfect Image

Leave A Reply