EPSON EH-TW9400W

 

 

Ο Epson EH-TW9400 αποτελεί τον διάδοχο του πολύ πετυχημένου Epson EH-TW9300. Τον πρωτοείδαμε στην IFA 2018 σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο παρέα με τον Epson EH-TW7400.

Όμως οι εντυπώσεις από θέαση σε μια έκθεση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα αναλυτικό τεστ που τον ξεγυμνώνει. Ενώ η εταιρεία μας έχει συνηθίσει να λανσάρει τα νέα προϊόντα στην αγορά προς το τέλος κάθε έτους ή αρχές του επόμενου, φέτος η κυκλοφορία των νέων μοντέλων καθυστέρησε αρκετά. Επίσημα στον Ελλαδικό χώρο η άφιξη του θα γίνει προς τα μέσα Απριλίου 2019.

Ο Epson EH-TW9400 είναι σχεδόν πανομοιότυπος με το προκάτοχό του. Εκτός από το κωδικό του προϊόντος στο επάνω μέρος τίποτα άλλο δεν τον μαρτυρά. Άρα όποιος θέλει να κάνει αλλαγή με το περσινό μοντέλο δεν έχει παρά να ξεβιδώσει και βιδώσει τις τέσσερις βίδες στήριξης. Οι βασικότερες διαφορές – βελτιώσεις από τον προκάτοχο του είναι:  η αύξηση της φωτεινότητας, η αύξηση της δυναμικής αντίθεσης από 1.000.000:1 σε 1.200.000:1, η υποστήριξη HDR HLG, λεπτομερής παραμετροποίηση του HDR, η καλύτερη στήριξη του φακού και η θύρα που υποστηρίζει πλέον 18Gbps.

Το μοντέλο που είχαμε για δοκιμή ήταν η ασύρματη έκδοση. Ο πομπός ασύρματης ζεύξης υποστηρίζει όπως είναι φυσικό 4Κ άλλα όχι 18Gbps. Ο πομπός -σύμφωνα πάντα με την εταιρεία- θα πρέπει να βρίσκεται για την καλύτερη λήψη εμπρός από τον προβολέα δεδομένου ότι οι κεραίες και στον προβολέα αλλά και στο πομπό  είναι στην εμπρόσθια όψη. Σημειώστε πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι εγκλωβισμένος σε μεταλλικό rack.

EPSON EH-TW9400 TRANSMITTER
EPSON EH-TW9400 TRANSMITTER
EPSON EH-TW9400 TRANSMITTER
EPSON EH-TW9400 TRANSMITTER

Ο φακός οπτικά φαίνεται να είναι ίδιος αλλά η εταιρεία έχει βελτιώσει σημαντικά τον μηχανισμό μετατόπισης του. Αυτή  μπορεί να γίνει είτε στον οριζόντιο άξονα κατά 47% είτε στον κάθετο άξονα κατά 96%.  Το οπτικό σύστημα δίνει δυνατότητα ρύθμισης τραπεζοειδούς παραμόρφωσης (keystone) ενώ ιδανικά αυτή η ευκολία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται δεδομένου ότι η χρήση του είναι περιττή λόγω του εύρους μετατόπισης του φακού.

EPSON EH-TW9400 LENS
EPSON EH-TW9400 LENS
EPSON EH-TW9400 LENS SHIFT
EPSON EH-TW9400 LENS SHIFT

Οι πιεστικοί διακόπτες είναι τοποθετημένοι αριστερά της συσκευής και κρυμμένοι πίσω από ένα κάλυμμα. Στο πίσω μέρος υπάρχουν οι θύρες από τις οποίες τροφοδοτούμε τον προβολέα με σήμα ψηφιακό μέσω δύο εισόδων HDMI και αναλογικό μέσω συνδέσεων D-Sub 15pin. Η συσκευή συνοδεύεται από το γνωστό εύχρηστο και φωτιζόμενο τηλεχειριστήριο.

Ο EH-TW9400 χρησιμοποιεί  LCD πάνελ με ανάλυση 1.920×1.080 (0,74  D9 MLA).


Μπορεί να δεχτεί σήματα 4K  HDR. Για την προβολή περιεχομένου ανάλυσης UHD γίνεται  μετατόπιση των pixels κατά μισό (pixel), δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο περισσότερα pixels και συνεπώς μια αυξημένη ανάλυση στην εικόνα. Μόνο η θύρα HDMI 1 υποστηρίζει 18 Gbps μεταφορά δεδομένων. Η φωτεινότητά του είναι 2.600 ANSI Lumens (μέτρηση κατά ISO), στην επιλογή color mode Dynamic, κάνοντας χρήση λάμπας ισχύος 250W  με διάρκεια ζωής έως και 5.000 ώρες στην επιλογή eco mode, και λόγο αντίθεσης 1.200.000:1 full on/off (Color mode: Dynamic, Lamp brightness: High, Zoom: Wide, Auto Iris: On). Φορά το SIL9777 chipset της Silicon το οποίο μπορεί να διαχειριστεί  18gbps και  600MHz. Ο φακός του  αποτελείται από 16 στοιχεία.

EPSON EH-TW9300 ENHANCEMENT
EPSON EH-TW9300 ENHANCEMENT
EPSON EH-TW9300 ENHANCEMENT
EPSON EH-TW9300 ENHANCEMENT

Η αυτόματη ίριδα που χρησιμοποιεί παραμένει ίδια με αυτήν του EH-TW9300. Φαινομενικά η λειτουργία της ίριδας δεν έχει αλλάξει στον τρόπο που συμπεριφέρεται. Και σε αυτόν η ίριδα εκτός από την αυτόματη λειτουργία προσφέρει  και μία βηματική ρύθμιση σε 20 διαφορετικά θέσεις για μείωση ή αύξηση  της φωτεινότητας.

EPSON-EH-TW9300 IRIS
EPSON-EH-TW9300 IRIS

Για να μπορεί να υποστηρίξει διευρυμένη χρωματική παλέτα (ΒΤ.2020), για τις ανάγκες των ταινιών UHD HDR στα modes  Cinema και Digital Cinema χρησιμοποιεί χρωματικό φίλτρο το οποίο εξισορροπεί φασματικά τη χρωματική απόδοση που συναντάμε στις λάμπες τύπου UHP,

EPSON EH-TW9300 CINEMA FILTER
EPSON EH-TW9300 CINEMA FILTER

Ο προβολέας υποστηρίζει 3D σε όλες τις μορφές του (FP, Side by Side, Up/Down) και ενώ δεν θα τα βρούμε στην συσκευασία, έχει συμβατότητα με οποιαδήποτε Full HD 3D γυαλιά.

Χαρακτηριστικά:

Τεχνολογία: LCD, Στοιχεία εκπομπής: 3×0,74΄΄ polysilicon active-matrix TFT wide panel
Αναλογία εικόνας: 16:9 (native) και 4:3
Ονομαστική ανάλυση: 1.920×1.080 pixels
Ονομαστική φωτεινότητα: 2.600 Lumens (ANSI)
Ονομαστικός λόγος αντίθεσης: 1.200.000:1
Τύπος και ισχύς λυχνίας: UHΕ, 250W
Ονομαστική διάρκεια ζωής λυχνίας: 5.000 ώρες
Απόσταση προβολής 100΄΄: 3-4,80 μ.
Lens Shift: Ναι (Κάθετα ± 96,3 %, Οριζόντια ± 47,1 %)
Ρύθμιση ισορροπίας λευκού: Ναι
Ρύθμιση gamma: Ναι
Είσοδοι Έξοδοι εικόνας: USB 2.0 Τύπου A, USB 2.0 Type B (Service Only), RS-232C, WLAN (προαιρετικά), Trigger out, Είσοδος VGA, Είσοδος HDMI (2x), HDMI (HDCP 2.2), Διασύνδεση Ethernet (1000 Base-T/ 100-Base TX/ 10-Base-T)
Διαστάσεις (ΠxΥxΒ): 520x170x450 χλστ.
Βάρος: 11 κιλά

ΚΟΣΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ:  0,003€/ώρα/χρήσης

Πληροφορίες: 210.8099499

Τιμή: 2.620 ευρώ (Μαύρο), 2.990 ευρώ Wireless (Λευκό)

EPSON EH-TW9300 REAR INPUTS
EPSON EH-TW9300 REAR INPUTS

Από πλευράς συνδέσεων εντύπωση κάνει η απουσία αναλογικών εισόδων εκτός από την γνωστή μας 15pin D-SUB VGA. Συναντάμε όμως σύνδεση με LAN για χρήση και προβολή περιεχομένου μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής της Epson.  Επίσης για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ασύρματου LAN, μπορείτε να προσαρτήσετε μια προαιρετική Μονάδα ασύρματου LAN (ELPAP10). Ενδιαφέρον έχει η ύπαρξη της θύρας optical HDMI 300mA.

Το μενού σαν φιλοσοφία έχει παραμείνει ακριβώς το ίδιο με κάποιες μικρές αλλαγές λόγω 4K-enhanced. Επιλογές όπως color uniformity, Lens position, Lens memory, Dynamic range (αφορά το 4K), image preset mode, detail enhancement  είναι μερικές από τις επιλογές που θα βρούμε και είχαμε συναντήσει και στον EH-TW9300. Σημαντικότερες αλλαγές είναι αυτές που ελέγχουν την δυναμική περιοχή του HDR και αυτή της ρύθμισης της κλίμακας του γκρι.

Στα χέρια μας είχαμε το ασύρματο μοντέλο που παραλάβαμε με μηδέν ώρες, και μέχρι την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο μας έχει συντροφεύσει για πάνω από 180 ώρες. Η εικόνα γνώριμη. Ελάχιστα πιο φωτεινή, και δύσκολα θα καταλάβεις διαφορά αν δεν έχεις δίπλα-δίπλα το προηγούμενο μοντέλο. Ξεκινώντας με την τοποθέτηση του προβολέα θελήσαμε να δούμε εάν η υπόσχεση για διαφορετική στήριξη του φακού αληθεύει. Στον EH-TW9300 είχαμε παρατηρήσει ότι κατά την εναλλαγή μεταξύ δυο μνημών της θέσης του φακού η εστίαση αλλά και το zoom έχαναν την ακριβή θέση που είχαμε αποθήκευση στην μνήμη. Μην φανταστείτε μεγάλες αποκλίσεις (πολλοί ίσως και να μην είχαν καταλάβει). Αυτό πλέον έχει διορθωθεί και υπάρχει μεγαλύτερη ακρίβεια μεταξύ των προεπιλογών μας.

2K

Ο φακός έχει πολύ καλή οξύτητα στο σύνολο της εικόνας. Το color aberration (χρωματική διάχυση) είναι ελάχιστο και μόνο όταν ανοίξουμε πολλές ίντσες και έχοντας χρησιμοποιήσει αρκετά το lens shift θα κάνει την εμφάνιση. Η ευκολία των ηλεκτρικών του ρυθμίσεων είναι ευπρόσδεκτη, ενώ σε συνδυασμό με τις μνήμες του φακού θα κάνει την ζωή εύκολη σε όσους έχουν 2.35:1 οθόνη. Μέσω του τηλεχειριστηρίου έχουμε άμεση πρόσβαση σε δυο μνήμες. Η σύγκλιση του συγκεκριμένου μοντέλου ήταν σχεδόν άψογη ακόμη και όταν ανοίξαμε πάνω από 140 ίντσες από μια απόσταση 4,6 μέτρων. Η απόκλιση ήταν της τάξης του μισού pixel αλλά μόνο στην δεξιά πλευρά της εικόνας. Όλα αυτά δίχως την χρήση της μετατόπισης του φακού. Και σε αυτόν τον προβολέα συναντάμε την ρύθμιση «color uniformity» που  μέσω  αυτής μπορούμε να διορθώσουμε (εάν αυτό είναι απαραίτητο και μόνο) ηλεκτρονικά την χρωματική ανομοιομορφία της εικόνας σε οκτώ διαφορετικά σημεία της προβαλλόμενης εικόνας και σε οκτώ διαφορετικά επίπεδα του grayscale. Κόβει την εικόνα σε 3×3 (εννέα συνολικά) τετράγωνα ενώ για την διόρθωση αυτή χρωματικά το τετράγωνο του κέντρου αποτελεί την αναφορά και δεν μπορεί να ρυθμιστεί. Η διόρθωση μπορεί να γίνει είτε σε όλο το panel είτε σε κάθε ένα από τα οκτώ διαφορετικά σημεία.

Η χρωματική ανομοιομορφία που πολλοί ανταγωνιστές αναδείκνυαν σαν μεγάλο μειονέκτημα αυτής της τεχνολογίας (LCD), αποτελεί πλέον παρελθόν σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας μέσω αυτής της διόρθωσης.
Η μείωση της φωτεινότητας λόγω χρήσης του zoom του φακού από tele σε  wide κυμάνθηκε στο -20%, οπότε αν κυνηγάτε την μεγαλύτερη δυνατή φωτεινότητα θα πρέπει να δοθεί λίγη προσοχή στην τοποθέτησή του.
Αναφορικά με την κίνηση θα πρέπει να σημειώσω ότι ήταν πολύ καλή, τόσο που δεν επέλεξα την βελτίωση της μέσω του ρυθμιστικού “Frame Interpolation”. Εάν όμως σας αρέσει το “Soap Opera Effect” όπως το αποκαλούμε, τότε θα σας πρότεινα να μην υπερβείτε την πρώτη επιλογή, δηλαδή την “Low”.  Αυτή η επιλογή δεν ενεργοποιείται όταν το υλικό που τροφοδοτούμε τον προβολέα είναι 4Κ.

Το επίπεδο του μαύρου, με τη χρήση της αυτόματης ίριδας αλλά και του χρωματικού φίλτρου, είναι απίστευτα καλό, καλύτερο του EH-TW9300 ενώ η λειτουργία της ίριδα δύσκολα γίνεται αντιληπτή.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσω ότι είχαμε για δοκιμή μοντέλο παραγωγής ενώ το κομμάτι που είχαμε για πρώτη δοκιμή και με αυτόν είχαμε τραβήξει στο video  ήταν προ-παραγωγής και διαπιστώσαμε ότι το μαύρο του δεν ήταν τόσο καλό όσο αυτού παραγωγής. Η αλήθεια είναι ότι για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα έχουμε ελέγξει άλλους πέντε προβολείς.

Καλό θα ήταν να τον τροφοδοτήσετε με σήμα YCbCr 4:2:2 γιατί κλειδώνει σε 12 bit βάθος χρώματος (color depth) ενώ εάν τον τροφοδοτήσετε με σήμα RGB (video levels) ο προβολέας κλειδώνει σε 8 bit βάθος χρώματος (color depth).

4Κ & HDR

Με υλικό 4Κ (3.840 x 2.160 στα 60Hz) ο προβολέας κλείδωσε αμέσως ενώ αναγνώρισε και το χρωματικό πρότυπο μέσω της θύρας HDMI 1 που μπορεί να δεχτεί σήμα μέχρι και 18 Gbps. Εάν η 4K ταινία που παρακολουθούμε είναι HDR τότε ο προβολέας θα «καταλάβει» μέσω metadata (ενσωματωμένα στοιχεία ταυτότητας υλικού) την διαφορετικότητα του σήματος και θα ενεργοποιήσει αυτόματα την αντίστοιχη επιλογή. Σε αυτόν πλέον υπάρχει η δυνατότητα να μεταβάλουμε  και να ρυθμίσουμε το επίπεδο παρέμβασης του εισερχόμενου σήματος σε 17 διαφορετικά επίπεδα. Η παρέμβαση αυτή έχει να κάνει με την σωστή ρύθμιση του gamma που είναι και το σημαντικότερο στοιχείο σε έναν προβολέα που θέλει να παίξει σωστά HDR υλικό.
Ο προβολέας, αν και δεν είναι αμιγώς 4Κ, με το ανάλογο υλικό ξεδιπλώνει και τις τελευταίες αρετές του. Η εικόνα ακόμη πιο συμπαγής σε σχέση με τον EH-TW9300 που σημαίνει ότι κάτι πρέπει να έχει αλλάξει στο e-shift που χρησιμοποιεί ενώ για τους λάτρεις της οξύτητας τα διάφορα ρυθμιστικά δεν θα αλλοιώσουν- αγριέψουν την εικόνα τόσο σε υλικό HDR όσο και σε υλικό SDR.
Για θέαση υλικού SDR η επιλογή Natural σαν προεπιλογή είναι η καταλληλότερη και η πιο ισορροπημένη χρωματικά. Για θέαση όμως υλικού HDR υπάρχει το δίλημμα επιλογής ανάμεσα σε τρία modes ή ακόμη καλύτερα στην χρήση η όχι του χρωματικού φίλτρου. Όπως είναι γνωστό από τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας, χρησιμοποιεί ένα φίλτρο ώστε να μπορεί να διευρύνει το χρωματικό τρίγωνο από REC709 σε DCΙ-P3. Αυτό όμως επιφέρει μείωση της φωτεινότητας που ανάλογα με την θέση του φακού μπορεί να φτάσει μέχρι και 35%.

Άρα θα πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα στην φωτεινότητα ή τον κορεσμό των χρωμάτων.  Η επιλογή αυτή έχει να κάνει άμεσα και από την συνολική επιφάνεια προβολής.
Ο EH-TW9400 μπορεί πλέον να διαχειριστεί καλύτερα το HDR μέσω των νέων επιλογών που βρίσκουμε στο menu. Η σωστή φωτεινότητα των highlights μιας ταινίας είναι πλέον εύκολο να αποδοθεί με περισσότερη ακρίβεια. Η χρωματική παλέτα πλούσια με σωστές αποχρώσεις βάθος πεδίου και σωστό gamma συμπληρώνουν τις πολύ θετικές εντυπώσεις .

[box type=”info”]

Σαν συμπέρασμα αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο EH-TW9400 αποτελεί μια κορυφαία αγορά αυτήν την στιγμή δεδομένου ότι τα χρήματα, σημειωτέον λιγότερα από του EH-TW9300, που ζητά είναι τα μισά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Θα μου πείτε ότι οι ανταγωνιστές έχουν φτάσει να φορούν αμιγή 4Κ panels και σε αυτό θα έχετε απόλυτο δίκιο αλλά είναι μεγάλη η μερίδα ανθρώπων που μπορούν να εκπληρώσουν αυτήν την στιγμή το όνειρο τους για μεγάλη εικόνα. Άλλωστε, πού θα βρείτε προβολέα που να υποστηρίζει 4K HDR σε αυτά τα χρήματα με αυτές τις επιδόσεις;

ΥΠΕΡ

– Τιμή προς απόδοση

– «Out of the box» χρωματική παλέτα

– Υψηλή φωτεινότητα

– Εμφάνιση

– Εύχρηστο τηλεχειριστήριο

ΚΑΤΑ

– Motion flow στα 4Κ

– Θορυβος μόνο σε normal mode.

Χρωματικά ο TW-9400 είναι ένας τυπικός Epson με εξαιρετικά ισορροπημένη  χρωματική συμπεριφορά στην θέση Natural για θέαση υλικού SDR αλλά και HDR με προϋποθέσεις (HDR to SDR Conversion). Για θέαση ταινιών, οι επιλογές Natural και Digital Cinema είναι και εδώ οι προτιμότερες, με την πρώτη πιο ισορροπημένη για SDR και την δεύτερη για HDR. Για θέαση ταινιών, η επιλογή της θερμοκρασίας 6.500Κ έδωσε τα καλύτερα αποτελέσματα, με μια θερμοκρασία 7.180K. Η επιλογή 0 στο gamma αποτελεί την εύκολη λύση, ενώ δεν χρειάζεται να επέμβουμε στο custom gamma. Στο color error decoding παρατηρήθηκε μικρότερη απόκλιση από το παλαιότερο μοντέλο το οποίο διορθώνεται με την απαραίτητη ρύθμιση. Για HDR υλικό η συνεργασία custom gamma σε συνδυασμό με την  νέα επιλογή ρύθμισης της δυναμικής περιοχής θα μας φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

2Κ REC 709

EPSON EH-TW9400 Dynamic

Color Temp: 7.066K  (70IRE)

Gamma: 2.06

EPSON EH-TW9400W DIGITAL DYNAMIC GRAYSCALE
EPSON EH-TW9400W DYNAMIC GAMUT
EPSON EH-TW9400W DYNAMIC SATURATION

EPSON EH-TW9400 Bright Cinema

Color Temp: 7.840K  (70IRE)

Gamma: 1.76

EPSON EH-TW9400W DIGITAL BRIGHT CINEMA GRAYSCALE
EPSON EH-TW9400W BRIGHT CINEMA GAMUT
EPSON EH-TW9400W BRIGHT CINEMA SATURATION

EPSON EH-TW9400 Natural

Color Temp: 7.179K  (70IRE)

Gamma: 2.18

EPSON EH-TW9400W NATURAL GRAYSCALE
NATURAL GAMMA
EPSON EH-TW9400W NATURAL GAMUT
EPSON EH-TW9400W NATURAL SATURATION
EPSON EH-TW9400W TERTIARY NATURAL SATURATION
EPSON EH-TW9400W SPECTRUM

EPSON EH-TW9400 Cinema

Color Temp: 7.996K  (70IRE)

Gamma: 2.16

EPSON EH-TW9400W CINEMA GRAYSCALE
EPSON EH-TW9400W CINEMA GAMUT
EPSON EH-TW9400W CINEMA SATURATION
EPSON EH-TW9400W TERTIARY CINEMA SATURATION
EPSON EH-TW9400W CINEMA COLOR CHECKER
EPSON EH-TW9400W CINEMA SPECTRUM

EPSON EH-TW9400 Digital Cinema

Color Temp: 8.038K  (70IRE)

Gamma: 2.22

EPSON EH-TW9400W DIGITAL CINEMA GRAYSCALE
EPSON EH-TW9400W DIGITAL CINEMA GAMUT
EPSON EH-TW9400W DIGITAL CINEMA SATURATION
EPSON EH-TW9400W TERTIARY DIGITAL CINEMA SATURATION
EPSON EH-TW9400W DIGITAL CINEMA COLOR CHECKER
SPECTRUM DIGITAL CINEMA

4Κ & HDR

EPSON EH-TW9400W COLOR GAMUT WITH COLOR FILTER
EPSON EH-TW9400W COLOR GAMUT WITH COLOR FILTER
EPSON EH-TW9400W HDR GAMMA

EPSON EH-TW9400 Natural

Color Temp: 7.175  (70IRE)

Gamma: –

EPSON EH-TW9400W NATURAL HDR GRAYSCALE

EPSON EH-TW9400W NATURAL HDR GAMUT
EPSON EH-TW9400W NATURAL HDR GAMUT

EPSON EH-TW9400 CINEMA

Color Temp: 7.179K  (70IRE)

Gamma: –

EPSON EH-TW9400W CINEMA HDR GRAYSCALE
EPSON EH-TW9400W CINEMA HDR GAMUT
EPSON EH-TW9400W CINEMA HDR GAMUT
[box type=”info”]

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι μετρήσεις και  η μετά τη ρύθμιση απόδοση του προβολικού μέσου αφορά μόνο το συγκεκριμένο προιόν που είχαμε για δοκιμή. Συχνά, οι αποδόσεις  συσκευών του ιδίου μοντέλου παρατηρείται να έχουν διαφοροποιημένα μετρήσιμα μεγέθη (με μεγαλύτερα ή μικρότερα λάθη) και τελικά απαιτούν εντελως διαφορετική ισορροπία ρυθμίσεων.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν δημοσιεύουμε τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιήσαμε μετά το calibration (βαθμονόμισή του).
Περισσότερα για την επαγγελματική βαθμονόμηση του προβολικού σας μέσου μπορείτε να μάθετε εδώ.

Μανώλης Καστρουνής

 

 

Share.

Perfect Image

8 Σχόλια

  1. Μανώλη, εξαιρετική όπως πάντα η ανάλυσή σου! Έχεις μήπως κάνει μετρήσεις φωτεινότητας και αντίθεσης (που φαντάζομαι ότι πρέπει να είναι και αυτές εξαιρετικές);

  2. ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΟΥΜΠΡΗΣ on

    Γνωρίζετε μήπως τον κωδικό; Μήπως ταιριάζουν γυαλιά προηγούμενων μοντέλων της Epson;;

Leave A Reply