JVC LX-NZ3

 

 

Η JVC  παρουσίασε τον νέο της προβολέα LX-NZ3 στην IFA 2019. Το νέο μοντέλο αποτελεί μάλλον μια εξέλιξη του προηγούμενου LX-UH1. Ο LX-NZ3 είναι ένας  DLP Ultra HD προβολέας συμβατός με HDR10 και HLG. Η καρδιά του προϊόντος είναι ένα τσιπ DLP με  DMD (DLP470TE) 0.47 “, το οποίο έχει ανάλυση  1920 x 1080 και χρησιμοποιεί τεχνολογία XPR (Expanded Pixel Resolution)

Η πηγή φωτός που ονομάζεται ” BLU-Escent “, χρησιμοποιείται ήδη σε άλλον προβολέα της εταιρείας όπως ο DLA-Z1. Χρησιμοποιεί ένα μπλε Laser σε συνδυασμό με φωσφόρους και εξασφαλίζει φωτεινότητα 3.000 lumens .

 

BLUE Escent

Η διάρκεια (της φωτεινής πηγής) είναι φυσικά πολύ υψηλή, η JVC εγγυάται τη λειτουργία της για τουλάχιστον 20.000 ώρες . Η χρήση του Laser δημιουργεί τις προϋποθέσεις για δυναμικό έλεγχο της διαθέσιμης φωτεινής ροής, η οποία μπορεί επομένως να προσαρμοστεί ανάλογα με τις  σκηνές που θα αναπαραχθούν στην οθόνη.

Το οπτικό σύστημα επιτρέπει ώστε να προβάλλει μια εικόνα100 “από απόσταση μεταξύ 3,0 έως και 4,8 μέτρων. Το zoom (1,6X) και το focus είναι χειροκίνητα ενώ συναντάμε μετατόπιση του φακού τόσο στον κάθετο άξονα εκτροπή (+/- 60%)  όσο και στον οριζόντιο (+/- 23%).

Όπως και σε προηγούμενα μοντέλα, η υποστήριξη HDR είναι διαθέσιμη σε μορφές HDR10 και HLG . Η λειτουργία ” Auto tone mapping “, με την οποία εξόπλισε  πέρυσι σε προϊόντα της η JVC κάνει την παρουσία της και σε αυτό το μοντέλο . Ο προβολέας χρησιμοποιεί αυτή τη λειτουργία για να προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις σύμφωνα με τις πληροφορίες που περιέχονται στην ταινία με HDR .

Το LX-NZ3 θα είναι διαθέσιμο από τα τέλη Νοεμβρίου σε άσπρο και μαύρο φινιρίσμα. Η τιμή καταλόγου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Share.

Perfect Image

Leave A Reply