Ο λόγος που οι DLP προβολείς δεν έχουν ακόμη panel με καθαρά 4K ανάλυση  είναι ότι η Ti φροντίζει προσεκτικά τα συμφέροντα της διανομής ταινιών και δίνει panels  4K μόνο σε όσους παράγουν προβολείς για εμπορικούς κινηματογράφους (Barco, Christie και NEC).

Δυστυχώς η Ti δεν έχει συμπεριλάβει την εταιρεία ΔELTA ή οποία για όσους δεν γνωρίζουν, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές OEM προβολέων.

Αυτή η απόφαση όμως έφερε  τους προβολείς DLP να έχουν χάσει ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς ενώ θα μπορούσαν να πρωτοστατήσουν, μαζί με την Sony, στην παρουσίαση προβολικών μέσων με καθαρό 4Κ panel.

Όμως η ΔELTA θα χρειαστεί καθαρά 4Κ panels ώστε να έχει την δυνατότητα και τον απαιτούμενο χρόνο για την δημιουργία προβολέων 8Κ κάτι που θα αναγκάσει την Ti να της δώσει αυτά τα panels και όχι τα γνωστά σε όλους μας 2716 x 1528 που χρησιμοποιούν την τεχνολογία XPR,  αντίστοιχη τεχνολογία  που χρόνια τώρα συναντάμε στους προβολείς της JVC.

Η ανάγκη πειραματισμού δειγμάτων προβολέων 8Κ, που θα αποτελέσει το επόμενο βήμα στον χώρο του θεάματος,  ίσως να αποτελέσει τον δούρειο ίππο που θα αναγκάσει την Ti να καταφύγει στην προμήθεια των εν λόγω panels.

Κάτι τέτοιο δεν γνωρίζω εάν είναι εφικτό να γίνει πριν την έλευση 2-3 χρόνων, διάστημα όμως επικίνδυνα μεγάλο για την Ti που βλέπει ότι πολύ σύντομα θα αρχίζει να χάνει ένα μεγάλο μερίδιο τις επαγγελματικής της σειράς λόγω των προβολέων Led (Samsung LED “Cinema Screen” technology, Sony Crystal LED 4K) που θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες μηχανές προβολής.

Θα πρέπει να σημειώσω ότι τα 4Κ panel που κυκλοφορούν αυτήν την στιγμή στην αγορά και χρησιμοποιούν την τεχνολογία XPR για να προβάλουν εικόνα 3.840 x 2.160 από την πλευρά της Ti όπως και αυτά που συναντάμε στις υλοποιήσεις των προβολέων της Epson και Jvc,  χάνουν περί του 17-25% του αρχικού σήματος.

Share.

Perfect Image

4 Σχόλια

  1. Ήδη υπάρχει κορεσμός στης τιμές με τους υποτιθεμενους 4Κ προτζεκτορες. Κάθε καινούργιος προβολέας 4κ έρχεται με εμφανή μειωμένη τιμή…

  2. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ένας οργασμός παρουσίασης dlp προβολέων που βαφτίζονται 4Κ, και που είναι βέβαιο ότι θα πάρουν μεγάλο μερίδιο της αγοράς.

    • Επειδή μάλλον έχουν καταλάβει ότι έκακαν λάθος στρατηγική η μόνη λύση για να προλάβουν την αγορά είναι η μείμένη τιμή διάθεσης των προιοντων ώσε να μην κοντραρίζονται στα ίσα με τις υπόλοιπες τεχνολογίες.

Leave A Reply