SIM2 CRYSTAL CUBE
SIM2 CRYSTAL CUBE

Η Sim2 είναι μια Ιταλική εταιρεία που έχει σαν αντικείμενο την κατασκευή προβολικών μέσων και όχι μόνο. Είναι μια εταιρεία που έχει βάλει τον πήχη πολύ ψηλά εδώ και χρόνια ενώ τα προϊόντα της πάντα είχαν τον σεβασμό του ειδικού τύπου. Μάλιστα η πρώτη μου επαφή με μοντέλο αυτής της εταιρείας ήταν εν έτη 2005 όταν λάνσαρε τον πρώτο τρίτσιπο DLP προβολέα της.  Από ότι καταλαβαίνετε η SIM2 ανήκε σε αυτό που κατά καιρούς αποκαλούμε, HI-END, club προβολέων.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξη μου όταν πληροφορήθηκα από δελτίο τύπου ότι λανσάρει στην αγορά ένα νέο προβολικό και μάλιστα σε μια τιμή απίστευτη για αυτήν την εταιρεία.

Όμως για να μην μπερδευτείτε θα πρέπει να καταλάβετε ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα αμιγώς προβολέα υψηλής ανάλυσης αλλά με ένα κόσμημα, μια σχεδιαστική διαφορετικότητα που μόνο από μια ιταλική εταιρεία και δη την SIM2 θα περίμενα να δω.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η εμφάνιση του στην αγορά είναι κάτι που ξένισε πολύ κόσμο. Δεν είναι άλλος ένας ανταγωνιστής που θέλει να πάρει ένα μερίδιο αγοράς. Είναι ένα πανέμορφο αντικείμενο που πολύ εύκολα το βάζει ό καθείς στο σαλόνι του και μάλιστα μπορεί να υπερηφανευτεί για   αυτό. Μπορεί τα λόγια μου να σας φαίνονται μεγαλόσχημα και υπερβολικά αλλά πιστέψτε με δεν είναι. Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει την φράση «που θα μπει αυτό το πράγμα»;

SIM2 CRYSTAL CUBE
SIM2 CRYSTAL CUBE
SIM2 CRYSTAL CUBE
SIM2 CRYSTAL CUBE

Ο προβολέας, η μηχανή του δηλαδή, είναι καλυμμένος από  γυαλί ενώ τίποτα σε αυτόν δεν σε παραπέμπει σε προβολέα. Θα πρέπει να τον κοιτάξεις από μπροστά για να διακρίνεις τον φακό του που είναι κρυμμένος και αυτός πίσω από γυαλί.

CC_manufacturing1 CC_manufacturing2

CC_manufacturing3 CC_manufacturing4

CC_manufacturing5 CC_manufacturing6 CC_manufacturing7

CC_manufacturing8 CC_manufacturing9

CC_manufacturing10 CC_manufacturing11

CC_manufacturing12 CC_manufacturing13

CC_manufacturing14 CC_manufacturing17 CC_manufacturing18

CC_manufacturing19 CC_manufacturing20

Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά το μοντέλο προπαραγωγής. Να φανταστείτε ότι οι είσοδοι στο πίσω  μέρος δεν είχαν καθόλου ονομασίες.

SIM2 CRYSTAL CUBE
SIM2 CRYSTAL CUBE

Όσο και να τον παρατηρήσει κανείς δεν θα βρει κάτι που να θυμίζει προβολέα. Έξυπνες σχεδιαστικά λύσεις  βρίσκεις σχεδόν παντού. Στο κάτω μέρος της συσκευής συναντάμε τα ρυθμιστικά εστίασης και focus τα οποία είναι καλά κρυμμένα κάτω από μια μεταλλική επιφάνεια που κλείνει με μαγνήτες. Η εισαγωγή του αέρα για την ψύξη του προβολέα γίνεται από το κάτω μέρος. Αυτό σημαίνει ότι η τοποθέτηση του θέλει λίγη προσοχή.

Συνοδεύεται από ένα εύχρηστο τηλεχειρηστήριο.

SIM2 CRYSTAL CUBE
SIM2 CRYSTAL CUBE
SIM2 CRYSTAL CUBE Projection
SIM2 CRYSTAL CUBE Projection

Ο Crystal Cube χρησιμοποιεί πάνελ DC3 (Dark Chip 3, 0.65’ S600) με ανάλυση 1920x1080p, ενώ κάνει χρήση της τεχνολογίας Brilliant Color, ενώ για ελεγκτή του πάνελ (controler) χρησιμοποιεί τον DDP-4422.
Ο χρωματικός τροχός είναι  έξι περιοχών, με σειρά RGBRGB και γυρνά στις 7.200 στροφές.  Η συσκευή δεν είναι εφοδιασμένη με βηματική ή αυτόματη ίριδα. Δεν ακολουθεί την μόδα των προβολέων αυτής της κατηγορίας τιμής.

SIM2 CRYSTAL CUBE 1_resize
SIM2 CRYSTAL CUBE
SIM2 CRYSTAL CUBE
SIM2 CRYSTAL CUBE
SIM2 CRYSTAL CUBE
SIM2 CRYSTAL CUBE
SIM2 CRYSTAL CUBE
SIM2 CRYSTAL CUBE
SIM2 CRYSTAL CUBE
SIM2 CRYSTAL CUBE
SIM2 CRYSTAL CUBE
SIM2 CRYSTAL CUBE

Η Sim2 δεν έχει ανακοινώσει λόγο αντίθεσης.  Η φωτεινότητα είναι 2.300 ANSI Lumens. Η λάμπα του έχει ισχύ 240W, με διάρκεια ζωής 3.500 ώρες σε Bright Mode και μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 6.000 ώρες σε Eco Mode, με μείωση όμως της φωτεινότητας κατά 20% περίπου.

Η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας αυτά τα χαρακτηριστικά έρχονται στο μυαλό μου και άλλα μοντέλα της αγοράς με παρόμοια, αν όχι ίδια.

Χαρακτηριστικά

Τεχνολογία: DLP, 16:9, 1.920×1.080 pixels

Φωτεινότητα: 2.300 Lumens

Λόγος αντίθεσης:

Τύπος & Ισχύς λυχνίας: UHP, 200W

Διάρκεια ζωής λυχνίας: 3.500 ώρες

Απόσταση προβολής 80΄΄: 3,00 μ.

Lens Shift: Όχι

Ρύθμιση ισορροπίας λευκού: ΝΑΙ

Είσοδοι εικόνας: 1xComponent (Y/CB/CR), 1×15-pin D-Sub, 2xHDMI (1.4), 2xTrigger, 1xRS-232

Διαστάσεις (ΠxΥxΒ): 315x190x315 χλστ.

Βάρος: 9.0 κιλά

Από πλευράς εισόδων- εξόδων συναντάμε:

SIM2 CRYSTAL CUBE REAR VIEW
SIM2 CRYSTAL CUBE REAR VIEW

Θεωρώ ότι το μενού είναι πλήρες και εύκολο στην χρήση του.

SIM2 CRYSTAL CUBE menu_01 SIM2 CRYSTAL CUBE menu_02 SIM2 CRYSTAL CUBE menu_03 SIM2 CRYSTAL CUBE menu_04 SIM2 CRYSTAL CUBE menu_05 SIM2 CRYSTAL CUBE menu_06

SIM2 CRYSTAL CUBE menu_07

SIM2 CRYSTAL CUBE menu_08

SIM2 CRYSTAL CUBE menu_09

SIM2 CRYSTAL CUBE menu_10

2D

Εντυπώσεις

Ο προβολέας είχε γράψει είκοσι δημοσιογραφικές ώρες. Ο προβολέας έχει  να επιδείξει μια καλή  «out of the box» συμπεριφορά. Φυσικά η εικόνα ήταν λίγο πιο ψυχρή από τα standards αλλά ήταν κάτι που δεν θα ενοχλήσει δεδομένου ότι δίνει την αίσθηση «του λευκότερου» στην εικόνα, αν και αυτό είναι «λάθος». Όλα αυτά όμως σε όλα τα προρυθμισμένα mode.
Μέσω όμως του σχεδόν πλήρες μενού μπορούμε να επιλέξουμε μια από τις επτά ρυθμισμένες από το εργοστάσιο μνήμες ή να χρησιμοποιήσουμε την όγδοη και  να τον ρυθμίσουμε εύκολα. Και σε αυτόν έχουμε ένα μόνο ρυθμιστικό με το οποίο ρυθμίζουμε την κλίματα του γκρι σε όλο το εύρος της.  Είναι κάτι που το είχαμε δει και στον Optoma HD25. Το «μηχανάκι» άκουγε σε όλες μας τις εντολές και έτσι η ρύθμιση του γίνεται παιχνιδάκι. Η ρύθμιση του gamma είναι σχετικά δύσκολη.  Φυσικά δεν λείπουν και οι ρυθμίσεις χρώματος που είναι πολύ σημαντικές εάν θέλουμε να «πιάσουμε» το μέγιστο.
Η λειτουργία του Brilliant color μου άφησε θετικές εντυπώσεις ενώ δε ήταν τόσο επιθετικό στις αλλαγές του. Με την χρήση του στο max και την λάμπα στο High μπορεί να ανοίξει με άνεση οθόνη 130 ιντσών. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τον δοκιμάσουμε σε λειτουργία 3D.

ΥΠΕΡ

– State of art

– Ικανός να ανοίξει130 ίντσες

– Ιταλική φινέτσα

ΚΑΤΑ

– Gamma

– Judder (λόγω έλλειψης του αντίστοιχου αλγόριθμου)

3D

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: Projecting & Sounding ART

ΕΠΑΦΗ: 210.9949071-2

Ο προβολέας θέλει πολύ και προσεκτική δουλίτσα για να «έρθει». Για θέαση ταινιών, οι επιλογή Movie έδωσε τα καλύτερα αποτελέσματα και μια μετρημένη θερμοκρασία που φλερτάρει τους 7.700° Κ. Το χρωματικό τρίγωνο κατά το πρότυπο CIE 1931 δείχνει τα πρωτεύοντα χρώματα να είναι υποκορεσμένα αλλά με μειωμένη φωτεινότητα.  Για σωστότερο grayscale θα χρειαστεί μικρορύθμιση μέσα από το αντίστοιχο μενού. Η φωτεινότητά του μετρήθηκε στα 1.850 AΝSI Lumens με το Brilliant Color ενεργοποιημένο στο max (10).

Ρυθμισμένος η φωτεινότητά του μετρήθηκε στα 890 AΝSI Lumens. Το on/off contrast μετρήθηκε στο 1.480:1.

SIM2 CRYSTAL CUBE CIE  1931
SIM2 CRYSTAL CUBE CIE 1931
SIM2 CRYSTAL CUBE CIE 1931 LUMINANCE
SIM2 CRYSTAL CUBE CIE 1931 LUMINANCE
SIM2 CRYSTAL CUBE  GRAYSCALE
SIM2 CRYSTAL CUBE GRAYSCALE

Μανώλης Καστρουνής

 

Share.

Perfect Image

Leave A Reply