Renato Vincenti (Epson)
Renato Vincenti (Epson)

Στα πλαίσια της εκδήλωσης της Epson  με θέμα “ τρεις φορές φωτεινότερα χρώματα (CLO)” μας δόθηκε η ευκαιρία να έχουμε μια μικρή συζήτηση με τον κ. Renato Vincenti (Channel Development Manager International Territories at Epson Italia)   σχετικά με τα προϊόντα της εταιρείας. Δεν ήταν η πρώτη μας συνάντηση αυτή και ως εκ τούτου υπήρχε μια οικειότητα μεταξύ μας.

Αυτό όμως δεν μας εμπόδισε να κάνουμε ορισμένες καυστικές και συνάμα άβολες ερωτήσεις ενώ εκείνος με την σειρά του ποτέ  δεν αρνήθηκε να μας απαντήσει ή να δώσει έστω και σιωπηρά να καταλάβουμε εάν αυτό για το οποίο ρωτούσαμε τον έβρισκε ή όχι σύμφωνο.

 

Renato Vincenti (Epson) Interview
Renato Vincenti (Epson) Interview

Perfectimage:
1)  
    Πείτε λίγα λόγια για την εταιρεία σας.

Renato Vincenti:
Η Epson είναι μια εταιρεία η οποία το 1964 στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο, έκανε την εμφάνισή της με  το πρώτο χρονόμετρο εκτυπωτής, τo EP -101 (από το Electronic Printer). Από αυτά τα αρχικά γεννήθηκε ο γιός, son (στα Αγγλικά) του εν λόγω εκτυπωτή και έγινε EPSON. Τα χρόνια πέρασαν και η εταιρεία άρχισε να δραστηροποιείται και στα Lcd panels.

 

Perfectimage:
2)     
Είσαστε η μοναδική εταιρεία που κατασκευάζει LCD panels. Θα αφήσετε αυτήν την τεχνολογία και θα πάτε σε άλλη.

Renato Vincenti:
Η Epson έχει επενδύσει σε τεχνογνωσία πάνω σε αυτήν την τεχνολογία όχι μόνο γιατί την γνωρίζει  αλλά επειδή την πιστεύει. Θεωρεί ότι, όπως όλες οι τεχνολογίες, έχει και αυτή τα μειονεκτήματα της αλλά όμως τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα.

 

Perfectimage:
3)     
Πολλοί θα σας κατηγορήσουν ότι δημιουργήσατε ένα standard που σας εξυπηρετεί. Αληθεύει αυτό. Επίσης το CLO έχει να κάνει μόνο με data projectors?

 Renato Vincenti:
Δεν είμαστε εμείς που δημιουργήσαμε τα νέα std. Είναι διεθνή std από ανεξάρτητους οίκους. Δεν είμαστε σε θέση να θέτουμε εμείς τους κανόνες του παιχνιδιού. Απλά η τεχνολογία μας είναι καλύτερη σε αυτήν την διαδικασία κάτι που πιστεύω το είδαμε όλοι στο μικρό test που κάναμε και όλοι εσείς ψηφίσατε. Εμείς απλώς αφήσαμε εσάς να αξιολογήσετε την ορθότητα αυτών που σας λέμε.
Η αλήθεια είναι ότι η μεγάλη διαφορά φαίνεται στην χαμηλή κατηγορία τιμής προβολείς. Όχι όμως ότι δεν υπάρχει και στους καθαρά Home Cinema.

 

Perfectimage:
4)     
Έχετε κατηγορηθεί για την φτηνή κατασκευή των προϊόντων σας σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Renato Vincenti:
Είναι κάτι που ειλικρινά είναι δύσκολο να σου απαντήσω δεδομένου ότι δεν είμαι στην αλυσίδα της παραγωγής αλλά στο εμπορικό κομμάτι. Αυτό που μπορώ όμως να σου πω με σιγουριά είναι ότι γίνεται μια σοβαρή αξιολόγηση όλων των προϊόντων μας πριν βγουν στην παραγωγή.

 

Perfectimage:
5)     
Για πιο λόγο αφήσατε το project EH-R-4000;

Renato Vincenti:
Το project αυτό ήταν ένα νέο εγχείρημα για την εταιρεία. Τα δείγματα έδειχναν ένα λαμπρό εμπορικά μέλλον αλλά όπως σου εξήγησα και στην προηγούμενη ερώτηση σου το αποτέλεσμα και η αντοχή του  στον χρόνο δεν πέρασε την δική μας αυστηρή αξιολόγηση και δεδομένου ότι δεν θέλουμε με τίποτα να χάσουμε την αξιοπιστία μας απέναντι στον κόσμο αποσύραμε το προϊόν από την αγορά.

 

Perfectimage:
6)     
Έχουμε μάθει, από πληροφορίες που έχουν κατά καιρούς διαρεύσει στο διαδύκτιο.  για ένα νέο πολύ καλό project, τι έχετε να μου πείτε γιαυτό.

 Renato Vincenti:
Αλήθεια πως είναι δυνατόν να γνωρίζεις κάτι τέτοιο. Είναι κάτι πολύ εμπιστευτικό.  Η αλήθεια είναι ότι ίσως να υπάρχει ένα project πάνω στο οποίο δουλεύουμε ενώ τα πρώτα δείγματα του ίσως να τα δούμε από το νέο έτος.

 

Δεδομένου του χρόνου που είχαμε στη διάθεση μας δεν μπορέσαμε να επεκταθούμε περισσότερο και το μόνο που κάναμε ήταν να ευχαριστήσουμε τον κ. Renato Vincenti για την παραχώρηση αυτής της mini συνέντευξης.

 

Share.

Perfect Image

1 Σχόλιο

  1. Χρήστος Τζουμπρής on

    Καυστικές και εύστοχες – Δημοσιογραφικές – ερωτήσεις, που αντιπροσωπεύουν όλους τους λάτρεις του οικιακού κινηματογράφου! Νομίζω πως οι απαντήσεις έχουν καλύψει βασικές απορίες, όλων εμάς που λατρεύουμε αυτό το είδος οικοιακής ψυχαγωγίας!

Leave A Reply