Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά ένα από τα πρώτα κομμάτια που πάτησαν επί Ελληνικού εδάφους.
Η περιέργεια μεγάλη δεδομένου ότι είχαμε δει τον Panasonic PT-AE5000 και μας άρεσε πάρα πολύ.
Και αυτός όπως ο Panasonic φορά τα νέα D9 πάνελ με ταχύτητα να τρέξουν μέχρι και τα 480 Hz.
Ο νέας σχεδίασης μηχανισμός αποκάλυψεις του φακού όπως επίσης και το pixel alignment θυμίζουν άμεση αντιγραφή μοντέλων της Sony.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε
Είναι δύσκολο να μην κάνεις μια τέτοια σύγκριση. Αυτό όμως δεν αδικεί την Epson. Κάθε άλλο μάλιστα. Αυτό το project από όσο γνωρίζω το «παλεύουν» τα τελευταία δυο χρόνια.
Μπορεί να μοιάζει ίδιο αλλά δεν είναι, δεδομένης της καλύτερης επεξεργασίας του σήματος που επιφέρει ελάχιστη παραμόρφωση στις υψηλές συχνότητας (π.χ. ελαφρά χρωματική αλλοίωση που συναντούσαμε στους προβολείς της Sony).
Δυστυχώς δεν είχα τον απαιτούμενο χρόνο για θέαση 3D ταινιών αλλά είναι κάτι που θα γίνει λίαν συντόμως και θα σας πούμε την άποψή μας.
Το on/off contrast όπως επίσης και το Ansi Contrast δεν μετρήθηκαν. Αυτό που μπορώ να πω όμως χωρίς να έχω μπροστά μου τα νούμερα από τον Panasonic 5000 είναι ο μηχανάκι αυτό εντυπωσιάζει όπως και ο 5000 της Panasonic. Εάν κάποιος μου έλεγε ότι η τεχνολογία αυτή θα έπαιρνε την σκυτάλη σε πολλά σημεία από την αντίπαλη ομάδα αυτή των DLP προβολικών δύσκολα θα τον πίστευα.
Από όλα τα διαθέσιμα mode η επιλογή Natural και Cinema να είναι οι πιο κατάλληλες για θέαση ταινιών, με την πρώτη πιο ισορροπημένη ή εάν θέλετε για πρώτη επιλογή για μια πολύ καλή «out of the box» συμπεριφορά.
Υπήρχε άπλετο φως ενώ η ίριδα τιθασεύει το φως που διαφεύγει από τα panels.
Είναι σίγουρο ότι σε λίγο καιρό θα τον έχουμε για ένα πλήρες review αλλά νομίζω ότι μια πρώτη άποψη – περιγραφή, την περιμένατε με πολύ αγωνία όταν μάλιστα αυτή την περίοδο η τιμή απόκτησής του είναι υπέρ του δέοντος δελεαστική.
Σημειωση: Τα παραπάνω screenshots αποτελούν παραδείγματα μελέτης. Ποτέ δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα μόνο μέσω αυτών.