YAMAHA CXA5200 INPUTS

 

Σας είχαμε ενημερώσει ότι η YAMAHA θα παρουσιάσει στην IFA 2018 τον νέο της προενισχυτή τον CX-A5200.

Νεότερες πληροφορίες θέλουν το νέο αυτό υπερόπλο της Yamaha να υποστηρίζει όλα τα format ήχου τόσο stereo όσο και πολυκάναλα (Dolby Atmos and DTS: X).

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν θα υποστηρίζει Auro-3D.

Ο προενισχυτής θα είναι 11.2 καναλιών ενώ κάποιοι θα περίμεναν να είναι 13.2 καναλιών. Οι έξοδοι προενίσχυσης θα είναι XLR αλλά και RCA.

Από πλευράς HDMI είναι εξοπλισμένος με 3 εξόδους και επτά εισόδους . Όλες υποστηρίζουν πρωτόκολλο 2.0b με HDCP 2.2 και 18 Gbps, με   HDR pass-through, Dolby Vision και HLG. Μελλοντική αναβάθμιση θα είναι η ενεργοποίηση  του Earc (Enhanced Audio Return Channel).

Επίσης θα υποστηρίζει τελευταίας γενιάς MusicCast, multiroom, WiFi, Blutooth, AirPlay.

Το μεγαλύτερο νέο όμως είναι το νέο DSP Surround: AI  το οποίο βάση ενός νέου αλγόριθμου θα αναλύει τα δεδομένα (των dsp) real time και όλα αυτά  χάρη  ενός ζευγαριού DAC ESS Sabers ES9026PRO.

YAMAHA 5200 DAC

Επίσης ο CX-A5200 υποστηρίζει DAB. Νέο είναι και το σύστημα αυτόματου calibration που είναι 64 bit και με τεχνολογία RSC (Reflected Sound Control).

YAMAHA 5200 YPAO

Η τιμή του υπολογίζεται κοντά στα 2.500 ευρώ.

Share.

Perfect Image

1 Σχόλιο

  1. Ωραίο μηχάνημα φαίνεται, αλλά δεν μας τα λέει καλά η Yamaha. Το ES9026PRO δεν κάνει τίποτα σχετικό με ανάλυση. Μάλλον για κάτι άλλο μιλάνε.

Leave A Reply